r
Nosalty Logó

Pizzatekercsek Grétitől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Pizzatekercsek Grétitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Szószhoz

Kenéshez

Összesen 572 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Szószhoz

Kenéshez

Összesen 6854 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Szószhoz

Kenéshez

Összesen 180 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    1521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2903 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 572 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    384.5 g

Zsír

  • Összesen
    360.8 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25054.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    3629 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2711 mg
  • Nátrium
    18252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1602.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1758 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1538 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    2470 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    34830 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 6854 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    915 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 180 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Szószhoz

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Először a szószt készítjük el: a paradicsomokat forrásban lévő vízbe, majd jéghideg vízbe tesszük, hogy héjuktól könnyedén megszabadíthassuk őket.
  2. Közben apróra vágjuk a hagymát, és olívaolajon üvegesre pároljuk.
  3. Ekkor jöhet hozzá az összevágott paradicsom és a fűszerek, pár perc után pedig a paradicsomlé (mindezt készíthetjük hámozott paradicsomkonzervből is), amivel összefőzzük, és besűrűsítjük az egészet, ha kell, turmixoljuk össze.
  4. A sonkát, kolbászt, gombát és a padlizsánt szeleteljük, kockázzuk.
  5. A padlizsánt és a gombát felhasználás előtt egyenként olívaolajon pár percig pirítjuk.
  6. Sütőpapírra kiterítjük a tésztalapokat, megkenjük őket az alapszósszal.
  7. Az egyikbe sonkát és gombát szórunk, a másikat kolbászdarabkákkal hintjük meg, a harmadikra pedig eloszlatjuk a padlizsándarabkákat.
  8. Nagyüzemi sajtszórás, mozzarella morzsolás, majd tekercselés következik.
  9. A tészta végét és tetejét egy felvert tojással megkenjük, és sütőpapíron mehetnek a tekercsek a sütőbe. Ez a három rúd elfér egy nagyalakú tepsiben.
  10. Kétszáz fokon kb. 20perc alatt elkészül a finomság, de ne essünk neki azonnal késsel, várjuk meg, ameddig kicsit kihűl, és akkor szeleteljük.
  11. Friss olajos-ecetes salátával vagy caprese-vel nagyon passzol.
  12. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 42x40x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 848
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 43196
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 18.

Ajánló

Bármilyen más hozzávalóval elkészíthető. Friss zöldségek, még paradicsom is kerülhet a pizzatekercsbe, de minden esetben csöpögtessük le, vagy süssük elő őket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekzsúrban ettem először pizzatekercset. Lenyűgözött a látvány, aztán az ízek, szóval abbahagyhatatlan evés kezdődött, nem tudtam betelni vele.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Szószhoz

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek