r
Nosalty Logó

Pizza Tatin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Pizza Tatin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 747 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1497 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 126 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2224 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    1371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 747 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4448 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    2741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    2761 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 1497 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1308 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt pár percre bekapcsoljuk 160 fokra.
  2. A tésztához az élesztőt elkeverjük a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt kézzel cipót gyúrunk belőle, jénai tálba tesszük, letakarjuk egy benedvesített, tiszta konyharuhával és betesszük a langyos (már kikapcsolt) sütőbe 30-40 percre kelni.
  3. A feltéthez a paradicsomokat félbe, a mozzarella golyókat apró darabokra vágjuk.
  4. Egy 25 cm átmérőjű tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, majd vágott felükkel lefele belefektetjük a paradicsomokat, rárendezzük a sonkaszeleteket, megszórjuk a mozzarellával, meghintjük bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal.
  5. A szépen megkelt tésztát kezünkkel kör alakúra húzogatjuk és a paradicsomos-sonkás-sajtos alapra tesszük.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt ropogósra sütjük a tésztát.
  7. Ahogy kivettük a sütőből, óvatosan kifordítjuk a tortaformából, így fentre kerül a guszta, sült paradicsomos, olvadt sajtos feltét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8188
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 06.

Ajánló

Tipp: Nyáron nem szükséges a tésztát langyos sütőben keleszteni, de ilyenkor ősszel és télen jól jön ez a praktika. Megjegyzés: A feltét ízlés szerint bátran bővíthető, variálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc francia gasztroblogomról származik ez a recept, amely a Tarte Tatin mintájára készül. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet, eddig eszembe nem jutott volna így pizzát készíteni, pedig nagyon egyedi az ötlet, hogy a tortaformában alul klasszul összesül a paradicsom, sonka, mozzarella íze és a tetejét koronázza a tészta! Persze csak sülés közben, az asztalra már hagyományos formában, de mégis egyedi ízvilággal kerül!

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek