r
Nosalty Logó

Pizza 8.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza 8.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1013 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 4053 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 159 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2660.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    1455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    2117 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    39429 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 1013 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.5 g

Zsír

  • Összesen
    161.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10642.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1846 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    2181 mg
  • Nátrium
    5820 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1452.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    532 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    724 micro
  • β-karotin
    8468 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    157714 micro
  • Lut-zea
    3144 micro
Összesen 4053 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    6215 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az alábbiak szerint elkészítjük a kovászt: a langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Ezt tesszük a liszthalom közepébe, majd kis liszttel átkeverve 20 percig kelni hagyjuk.
  2. A liszttel összedolgozzuk a sót, az olívaolajat és a langyos vizet. Ragacsos tésztát kapunk. 1 órát kelesztjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a szószt. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, liszttel rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Felöntjük paradicsomszósszal, és fűszerezzük (oregánó, bazsalikom, petrezselyem). Felforrás után kész.
  4. A feltéthez valókat karikára, apróra vágjuk.
  5. Lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát. (Ebből a tésztából két 30 cm átmérőjű tésztát készíthetünk.)
  6. Kikent tepsibe rakjuk úgy, hogy pereme legyen, és vastagon megkenjük szósszal. Rárakjuk a feltétet, és megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőben, magas hőmérsékleten készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21215
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 14.

Ajánló

Aki a vékony pizzákat szereti, ezt a tésztát nagyon vékonyra is ki tudja nyújtani. Akkor három pizza is kijön ebből az adagból, még a feltét is elég (csak vékonyabb).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez volt az első pizza, amit pizza sütőformában készítettem, előtte tepsiben sütöttem. Kis beruházással teljesen más élményt kaptam.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek