r
Nosalty Logó

Pitypangsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
P.
Pitypangsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 557 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1114 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 244 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 557 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    1765 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    3860 micro
Összesen 1114 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    453 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 244 Kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. Pitypangot szedünk. Nem út mentén. Nem a közeli vegyi gyár ülepítője mellett. Csak a legbelső friss hajtásokat csipkedjük ki, sőt azaz igazi, ha nem többéves, nagyra nőtt példányokat kopasztunk meg, hanem friss tavaszi új hajtásokat. Áztassuk langyos vízbe negyed órára.
  2. Tegyük fel főni a krumplit héjában. Ha kész, megpucoljuk, összetörjük.
  3. Elkészítjük az öntetet: az olajat a citromlével, fokhagymával és a fűszerekkel lekeverjük, majdpár kanálnyit a krumplihoz adunk belőle, és simárakeverjük.Másik felébeáztassuk be a lecsepegtetett pitypangotlegalább egy órára.
  4. Pirítsunk bacont. Keverjük hozzá a salátát.
  5. Szedjük tányérra a krumplit, rá a salátát, egy kis apróra vágott paradicsomot. Ez opcionális.
  6. Főzzünk 3 perces lágytojást. Ha kész, vágjuk le a tetejét, öntsük ki belőle a sárgáját asalátára, kanalazzuk rá a fehérjét is, és keverjük össze.
  7. Azonnal fogyasszuk.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 12304
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy divat mostanság egészségesen élni, meg minden, de ez itt, még nálam is kiverte a biztosítékot. Elkészítettem, gondoltam, miért is ne, sosem csináltam még, hátha jó lesz. Azért azt kifogni, hogy a pitypang ne legyen keserű....Persze nem véletlen a hozzápakolt dolgok népes serege, meg az áztatás, meg a pácolás, meg kutyafüle, mert különben ehetetlen lenne. Szerintem. Nekem ne mesélje be senki, hogy 2 és fél órai fűben bogarászás, hogy elkerüljük azt a keserű ízt, friss hajtások, friss hajtások, friss hajtások....meg egy órás pácolás után is még ott dereng az a megfoghatatlan íz....brrrrr. Kifejezetten azoknak ajánlom, akik semmitől sem riadnak vissza. Valakinek biztos ízleni fog, de hagyományos értékrenddel és ízlelőbimbókkal ne nagyon álljunk neki. Számomra megmarad a kísérlet szintjén.  

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek