r
Nosalty Logó

Piskótarolád majonézes salátával töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Piskótarolád majonézes salátával töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A házi majonézhez

Összesen 736 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A házi majonézhez

Összesen 2945 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A házi majonézhez

Összesen 231 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1968 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 736 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    265.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5004.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1116 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    2305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    682 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    632 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    1178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1702 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    7873 micro
  • β-crypt
    520 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3192 micro
Összesen 2945 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A házi majonézhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához: 3 egész tojást felütünk egy magasabb falú tálban, hozzáadunk egy csipetnyi sót és borsot, majd a gépi habverő legmagasabb fokozatán szinte fehéredésig felverjük, majd apránként hozzákeverjük a lisztet úgy, hogy sima masszát kapjunk.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  3. Miután megsült még melegen, a sütőpapír segítségével feltekerjük, a keskenyebbik felénél fogva. Így hagyjuk kihűlni.
  4. A házi majonézhez: 1 tojássárgájához először hozzáadunk 1 tk mustárt, sót, borsot, és a porcukrot. Az egészet jól elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett, először nagyon lassan, kis mennyiségben elkezdjük folyatni hozzá az olajat, mikor látjuk, hogy krémesedik, akkor bátrabban adagoljuk, míg az egészet fel nem veszi. A végén pedig hozzákeverjük a citromlevet. Természetesen a fűszerezést enyénileg lehet változtatni ízlés szerint. Ha friss, aprított zöldfűszereket keverünk hozzá, még ízletesebbé tehetjük.
  5. A töltelékhez: 3 főtt tojást nagy lyukú reszelőn egy tálba reszelünk, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a vékonyra vágott újhagymát, 1 paprikát és a sajt egyharmadát, lereszelve.
  6. Egy másik tálban (lehet abban is, amiben a majonézt készítettük), összkeverjük a vaj háromnegyedét, a majonézt, tejfölt, 1ek mustárt, sót és borsot, majd ezt a keveréket ráöntjük az aprított hozzávalókra és jól elkeverjük.
  7. Az így elkészített salátával megtöltjük a kihűlt piskótát, a maradék vajjal megkenjük a tetejét és az oldalát, és erre rászórjuk a maradék sajtot lereszelve, majd a tetejére aprított metélőhagymát hintünk.
  8. Tálaláskor egy tálra tesszük a megmosott, leszárított salátaleveleket, középre egyenletesen elosztjuk a kimaradt tölteléket, és erre ráhelyezzük a töltött piskótatekercset. A két oldalát vékonyra vágott piros húsú paprikával díszítjük.
  9. Tálalás előtt hűtőbe tesszük, és egy-két órát hagyjuk összeérni az ízeket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9045
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy egyszerűen elkészíthető, nagyon mutatós vendégváró fogás lehet, de fogyaszthatjuk sültek köreteként is, vagy akár reggelire, uzsonnára. Úgy az igazi, ha a majonézt mi magunk készítjük, ami nem tart tovább 5 percnél.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A házi majonézhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek