r
Nosalty Logó

Pirított dió habcsók köntösben

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Ada
Pirított dió habcsók köntösben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 925 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 3699 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 544 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 925 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    326.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    236 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3277.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    799 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3699 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 544 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk 80-100 fokra (én hőlégkeverésen csináltam). Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a diót elegyengetjük rajta. (Én igazából nem mértem le a diót, annyit tettem bele, hogy a tepsi szép egyenletesen tele legyen dióval.) Betoljuk a sütőbe, és kicsit megpirítjuk (kb. 10 perc).
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  3. A megpirított diót kivesszük a sütőből, hozzáöntjük a felvert tojásfehérjéhez, és jól összekeverjük.
  4. Az egészet visszaöntjük a tepsibe a sütőpapírra, elegyengetjük, és visszatoljuk a sütőbe. 80-100 fokon addig szárítjuk, míg a tojáshab rákeményedik a diókra. (Nekem ez kb. fél óra volt, és utána még a lekapcsolt sütőben hagytam 1 órát száradni.) Akkor jó, ha már nem ragad, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor megbarnul a fehér habcsókköntös.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3110
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem nagymamájánál kóstoltam először ezt a hagyományos, népi téli édességet. Az a baj, hogy nem lehet abbahagyni a rágcsálást :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek