r
Nosalty Logó

Pirított csirkemáj fokhagymás mártogatóssal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Sweetly
Pirított csirkemáj fokhagymás mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 717 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2868 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 174 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    845 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4222 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 717 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    189.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3635.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    826.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16961 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3378 micro
  • Kolin:
    1073 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16890 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    1763 micro
Összesen 2868 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1033 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1029 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 174 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, leszedjük róla az "ereket", de egyben hagyjuk. Néhány órával a készítés előtt tejbe áztathatjuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A tejből kivéve nagyon alaposan lecsepegtetjük, majd gondosan megtöröljük. (Ha nem áztatjuk be tejbe, akkor is töröljük le róla a vizet, miután megmostuk, egy konyhai törlőpapírral.) Nagyon vigyázni kell, mert ha nedves marad, a sütésnél a forró olajba téve "csapkodhat", ilyenkor a plafonunk sem ússza meg az olajfoltokat, rosszabb esetben pedig a forró, kicsapó olaj égési sérüléseket okozhat. (Én fedőt szoktam a serpenyőre vagy lábasra tenni, amiben sütöm, de amikor leemelem, akkor ügyelek, hogy a tető alján keletkezett pára (víz) ne folyjon bele a forró olajba.)
  3. A rizst többször váltott vízben megmossuk, jól lecsepegtetjük, majd kevés olajon kicsit megfuttatjuk. Felöntjük 1,5-szer annyi vízzel, mint a rizs mennyisége. Sózzuk, megkeverjük, de ezután már nem szabad keverni. Felforraljuk, majd takaréklángra tesszük 10 percig. Elzárjuk a hőt alatta, és befedjük 2 konyharuhával, hogy készre párolódjon. Így hagyjuk 20-30 percig.
  4. Kevés margarinon megforgatjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk, félretesszük. A kész rizzsel összekeverjük.
  5. Egy nagyobb méretű serpenyőbe vagy lábasba beleöntünk kb. 1 dl olajat, rátesszük az előkészített csirkemájakat, és megpirítjuk magas hőfokon. Ha mindkét oldaluk szép piros, fűszerezzük borssal és ételízesítővel, és még 2 percig sütjük.
  6. Egy nagyobb tálba borítjuk a tejfölt, hozzátesszük a majonézt, beleszórjuk a fokhagymás fűszert, majd jól összekeverjük.
  7. A maradék olajat felforrósítjuk, kisütjük benne a hasábburgonyát.
  8. A frissen sült májat a rizibizivel, a hasábburgonyával és a mártogatóssal körítve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3931
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Már nem is írom, honnan való. Mostanában újságokból merítem a recepteket. Nagyon finom ez az étel, akár ebédnek, akár kora esti vacsorának is megfelel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek