r
Nosalty Logó

Pilisi diszkosz

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nyultanti
Pilisi diszkosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 712 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5699 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 712 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    383.1 g

Zsír

  • Összesen
    337.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7350.2 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    4688 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    3117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    508 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    123 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    1112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1876 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 5699 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    167 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, fűszerezzük, és félretesszük, amíg a többi hozzávalót előkészítjük.
  2. A szalonnát szeletekre vágjuk, a krumplit és a hagymát megpucoljuk, szintén felszeleteljük. A paprikát, paradicsomot, gombát szeletekre vágjuk, míg a megtisztított fokhagymát apróra vágjuk. Ne vágjuk egyiket se túl vékonyra, hogy ne főjenek szét.
  3. A diszkoszunkat kibéleljük a szalonnacsíkokkal. Erre tesszük a hagymát, a burgonyát, a zöldségeket, a húst, majd a fokhagymát. Újabb réteg szalonna következik, és az előzőeket megismételjük, amíg az alapanyagból tart. A tetejére burgonya, majd szalonna kerüljön.
  4. Jól lezárjuk az edényt, majd óvatosan parázsba helyezzük, és úgy két órán keresztül rá se nézünk. Egyébként sem tudjuk nyitogatni az edényt, hogy nézegessük, kóstolgassuk, így jobb, ha mással foglalkozunk ez idő alatt.
  5. 2 óra elteltével emeljük ki a parázsból és hagyjuk kicsit hűlni, hogy ne csapjon ki a gőz, amikor kinyitjuk. Ezt követően óvatosan levesszük a tetejét, és jóízűen nagy társaságban elfogyasztjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2881
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 27.

Ajánló

Na ez az az étel, ahol csak a fantáziánk szab gátat az elkészítés sokféleségének. Nézzünk körül a hűtőben, mindenféle zöldségféle jól jöhet, kipróbálhatjuk másféle hússal is (én ez alkalommal találtam még némi vaddisznót a mélyhűtőben), gazdagíthatjuk kolbásszal, vagy készíthetjük csípősen is néhány erős paprikaszelettel. Csak bátran!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pilisi diszkosz
nyultanti 100 recept

Hogy mi a diszkosz? Egy sportszer, amelynek lényege valamilyen távolságra történő eljuttatása egy sportoló - optimális esetben diszkoszvető által? Vagy esetleg a szépen csengő, Symphysodon latin nevű, alapvetően az Amazonas folyóban élő, egyébként népszerű akváriumi halfaj? Nem, ez alkalommal nem erről van szó. A diszkosz egy jól záródó fém edény, amelyet parázsba téve remek ételeket készíthetünk. A hagyomány szerint ezt az edényt pilisi kovácsok készítették először. Tőlük származik ez a recept is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek