r
Nosalty Logó

Petrezselymes-hagymás rántott csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lina0817
Petrezselymes-hagymás rántott csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1300 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3903 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    7025 micro
  • β-karotin
    16746 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1118 micro
Összesen 1300 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    181.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5186.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2247 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1457 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5271 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1059 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    21075 micro
  • β-karotin
    50238 micro
  • β-crypt
    239 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    3355 micro
Összesen 3903 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    765 micro
  • β-karotin
    1824 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk
  2. Elkészítjük a pácunkat, amihez a hagymákat megpucoljuk, és lereszeljük. Minél pépesebb, annál jobb. A hagymát a sóval és a fűszerekkel, és nagyon kevés, minimális tejjel összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkét, és jól átdörzsöljük vele. Ha időnk engedi, jó pár órán át állni hagyjuk, ha sietünk egy fél óra, vagy 1 óra is elegendő.
  3. Ezután, ahogyan a sima rántott húst is szoktuk, bepanírozzuk a húsokat, vigyázva, hogy a lé lecsepegjen róla, mert különben átázik a panír, de a hagyma és fűszerdarabok rajta maradjanak.
  4. Ha kész a panírozás, olajban kisütjük a húst.
  5. A rizst kifőzzük.
  6. A sárgarépát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, és fedő alatt vízben puhulásig pároljuk.
  7. Ezután a kukoricát és a répát összekeverjük a rizzsel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2603
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Petrezselymes-hagymás rántott csirke
Lina0817 30 recept

Rántott hús másképp.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!