r
Nosalty Logó

Perzsa csirkeleves ghondi-gombóccal, csicseriborsóval és sáfránnyal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Perzsa csirkeleves ghondi-gombóccal, csicseriborsóval és sáfránnyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

gombóc

levesbetét

Összesen 470 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

gombóc

levesbetét

Összesen 1882 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

gombóc

levesbetét

Összesen 55 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3723.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    3069 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 470 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.8 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14894.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1855 mg
  • Nátrium
    12278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    791.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 1882 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 55 Kcal

Hozzávalók

leves

gombóc

levesbetét

Elkészítés

leves

  1. A csirkelevest a kurkumával, sáfránnyal, citrommal és a csirkecombokkal felfőzzük, egy órán keresztül közepes lángon főzzük (ha lehet, tovább is).
  2. A csirkemellet a levesbetéthez bőségesen bedörzsöljük a sóval és a kurkumával, lefedve hűtőszekrényben 1 órát állni hagyjuk.
  3. A ghondi-gombócokhoz a csirkemellet egy aprítógéppel finom péppé dolgozzuk. Egy tálba tesszük, majd a csicseriborsólisztet és a fűszereket hozzákeverjük. A tojásfehérjével addig keverjük a masszát, míg egy valóban homogén masszává áll össze. (Először azt gondolnánk, hogy ez nem megy, de keverjük csak tovább.) Fóliával takarjuk le a masszát, és egy órára állítsuk hideg helyre.
  4. A csirkelevest egy finom szemű szitán átöntjük. A csirkecombok húsát egy másik ételhez használjuk fel. A levest egy edényben felfőzzük. A bedörzsölt csirkemellet folyó víz alatt lazán lemossuk, a leveshez adjuk, és közepes lángon hagyjuk főni.
  5. A darált csirkés masszából egy vizes teáskanállal kicsi gombócokat formázunk, és ezeket nedves tenyérrel hosszúkássá alakítjuk. A levesbe tesszük őket egy kanál segítségével. A levest a hússal és a gombócokkal körülbelül 30 percig főzzük.
  6. A csirkehúst kivesszük a levesből, és 2 villával darabkákra húzzuk szét.
  7. A csicseriborsóról leöntjük a levet, a levesbe tesszük, és pár perc alatt felmelegítjük. Ha szükséges, a levest sóval ízesítjük.
  8. Tálalásnál a gombócokat, a csirkehúst és a csicseriborsót levesestányérba helyezzük, majd a levessel öntjük fel.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2974
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Perzsa csirkeleves ghondi-gombóccal, csicseriborsóval és sáfránnyal
NapsütötteVidékünkön 152 recept

Ha van aranyló szerencse a tányéron, ez biztosan az. A megmaradt csirkecombokból jóízű, aranysárga sült csirkecombok készülhetnek, ha 30 percre sütőbe tesszük őket.

Hozzászólások

Hoborc

Nagyon finom lett, köszönet a receptért! :-)

Hozzávalók

leves

gombóc

levesbetét

Címlapról ajánljuk

További cikkek