Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Perzsa csirkeleves ghondi-gombóccal, csicseriborsóval és sáfránnyal

Perzsa csirkeleves ghondi-gombóccal, csicseriborsóval és sáfránnyal
Perzsa csirkeleves ghondi-gombóccal, csicseriborsóval és sáfránnyal
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha van aranyló szerencse a tányéron, ez biztosan az. A megmaradt csirkecombokból jóízű, aranysárga sült csirkecombok készülhetnek, ha 30 percre sütőbe tesszük őket.

hozzávalók / 4 adag

leves

gombóc

levesbetét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkelevest a kurkumával, sáfránnyal, citrommal és a csirkecombokkal felfőzzük, egy órán keresztül közepes lángon főzzük (ha lehet, tovább is).
  2. A csirkemellet a levesbetéthez bőségesen bedörzsöljük a sóval és a kurkumával, lefedve hűtőszekrényben 1 órát állni hagyjuk.
  3. A ghondi-gombócokhoz a csirkemellet egy aprítógéppel finom péppé dolgozzuk. Egy tálba tesszük, majd a csicseriborsólisztet és a fűszereket hozzákeverjük. A tojásfehérjével addig keverjük a masszát, míg egy valóban homogén masszává áll össze. (Először azt gondolnánk, hogy ez nem megy, de keverjük csak tovább.) Fóliával takarjuk le a masszát, és egy órára állítsuk hideg helyre.
  4. A csirkelevest egy finom szemű szitán átöntjük. A csirkecombok húsát egy másik ételhez használjuk fel. A levest egy edényben felfőzzük. A bedörzsölt csirkemellet folyó víz alatt lazán lemossuk, a leveshez adjuk, és közepes lángon hagyjuk főni.
  5. A darált csirkés masszából egy vizes teáskanállal kicsi gombócokat formázunk, és ezeket nedves tenyérrel hosszúkássá alakítjuk. A levesbe tesszük őket egy kanál segítségével. A levest a hússal és a gombócokkal körülbelül 30 percig főzzük.
  6. A csirkehúst kivesszük a levesből, és 2 villával darabkákra húzzuk szét.
  7. A csicseriborsóról leöntjük a levet, a levesbe tesszük, és pár perc alatt felmelegítjük. Ha szükséges, a levest sóval ízesítjük.
  8. Tálalásnál a gombócokat, a csirkehúst és a csicseriborsót levesestányérba helyezzük, majd a levessel öntjük fel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 761
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
117 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

indiai csirkeleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

462
csirke alaplé 2 l
kurkuma 1 teáskanál
sáfrány 1 csipet
citromhéj 1 teáskanál
csirkecomb 2 db
csirkemell filé 250 g
csicseriborsóliszt 50 g
1 teáskanál
kurkuma 1 csipet
petrezselyem 2 ek
tojásfehérje 2 db
csirkemell filé 250 g
1 teáskanál
kurkuma 1 teáskanál
csicseriborsó konzerv 250 g