r
Nosalty Logó

Perec sós kalácstésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziszi
Perec sós kalácstésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Összesen 809 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Összesen 1617 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Összesen 266 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4331.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    3783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 809 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8663.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    7566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 1617 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 266 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejbe beleszórjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztbe belekeverjük a sót, majd hozzáöntjük a felfutatott élesztőt és a két tojást. Ezt addig dagasztjuk a robotgép dagasztófejével, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  3. 1 órán át letakarva meleg helyen keleszteni kell.
  4. Ha megkelt, 4-5 felé vágjuk a tésztát, és a kis adagokból rudakat sodrunk, amiket megpödrünk, és így illesztjük össze a két végüket, hogy egy karikát formázzanak.
  5. A tetejüket megkenjük tejföllel, és itt lehet választani, hogy még mit szeretnénk rá.
  6. Megszórhatjuk szezámmaggal, ahogy az eredeti recept írta, én ehelyett használtam már mákot vagy oregánót és bazsalikomot, de a kedvencem a képen látható változat, amit a nosztalgia perec receptjéből tanultam: 1 kanál só, 3 kanál liszt vízzel hígítva, ezt akkor kell rálocsolni, amikor ár majdnem megsült, de még nem pirul a tészta.
  7. Nagy lángon 15-20 perc alatt sülnek meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4338
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

A tetejét, ahogy a receptben is írtam, sokféleképpen ízesíthetjük aszerint, hogy mivel szeretnénk aztán enni. Akár egyszerre töbféle ízűt is készíthetünk. Ha frissen szereténk enni, akkor jó ez az adag, ebből kb. 4-5 db jön ki, akkorák mint a képen. Ha többet akarunk készíteni, hogy maradjon is belőle, akkor duplázzuk meg a recept adagját (eredeileg is úgy szólt).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A könyvtárban voltam, és folyóiratokat kértem ki a raktárból, amíg várakoztam, elkezdtem lapozgatni egy Praktika magazint a polcról, ott bukkantam erre a receptre, kiírtam gyorsan, és hamarosan el is készítettük apróbb változtatásokkal. A receptet valamikor húsvét táján találtam, emlékszem, hogy a húsvéti sonka mellé tálaltuk kenyér helyett, de azóta többször elkészítettük. Frissen is nagyon finom, és ha marad belőle, akkor sokáig jó állaga marad. Nagyon finom szendvicszsömlének is.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek