r
Nosalty Logó

Pasta al Limone - Citromos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Pasta al Limone - Citromos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 748 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2992 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 380 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 748 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4932.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1213 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 2992 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 380 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lobogó, nagyon sós vízben tegyük fel a spagettit főni. (Fekete öves olaszkonyha- és citromrajongók együtt főzhetik a tésztát az egyik meghámozott, kifacsart citrommal. Ezzel még erőteljesebb ízhatás érhető el. A tészta pedig al dente-re főjön, úgy az igazi.)
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a citromok levét, a vajat, a tört színes borsot, a kakukkfüvet, zúzott fokhagymát és mondjuk a reszelt parmezánunk felét.
  3. Szűrjük le a megfőtt spagettit, és forgassuk bele a fűszeres, vajas citromlébe (ha nem elég szaftos, adjunk hozzá a maradék főzővízből egy kis merőkanállal).
  4. Forrón tálaljuk, szórjuk meg a maradék parmezánnal!
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 10146
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pasta al Limone - Citromos tészta
Hering András 39 recept

Ez a dél-olasz tésztaétel elképesztően krémes a sok vajtól, melyet a citrom savassága hoz balanszba, tesz frissítően üdévé. Az az a fajta fogás, amelynek elkészítése igazán minimális időt vesz igénybe, gyorsan összedobható, így akár a váratlanul betoppanó vendégeket is lenyűgözhetjük vele, ha van otthon vajunk, citromunk, parmezánunk és kakukkfüvünk. Igazi pasta pronto, vagyis a gyors tészta kategóriába tartozik: félórán belül az asztalra tudod tenni. Ami viszont fontos, hogy mindenképpen organikus/kezeletlen citromot (bio) használjunk hozzá, hiszen nem csak a citrom levét, de a héját is felhasználjuk az elkészítése során!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek