r
Nosalty Logó

Paradicsomos szűzpecsenye paprikalepénnyel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Paradicsomos szűzpecsenye paprikalepénnyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A paprikalepényhez

Összesen 445 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A paprikalepényhez

Összesen 1781 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szűzpecsenyéhez

A paprikalepényhez

Összesen 106 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 445 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    144.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3025.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1167.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    3001 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3510 micro
Összesen 1781 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    463 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

A paprikalepényhez

Elkészítés

A szűzpecsenyéhez

  1. A húst megmossuk, leszárítjuk, hártyáitól megtisztítjuk, felszeleteljük és megsózzuk. A zöldségeket megmossuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a paradicsomokat kettévágjuk.
  2. A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát, majd kivesszük a serpenyőből.
  3. A visszamaradt olajon a hagymát megfuttatjuk, rátesszük a fokhagymát, majd a paradicsomokat is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és erőspaprika krémmel ízlés szerint csípőssé tesszük.
  4. Visszatesszük a hússzeleteket egy percre, összemelegítjük.
  5. A paprikalepényhez a kicsumázott paprikákat vékony csíkokra vágjuk, és serpenyőben felforrósított olajon megfonnyasztjuk.
  6. Amikor kicsit meghűlt, összekeverjük a liszttel, a tojással, a zellerzölddel, és sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük.
  7. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a paprikás masszából kanállal kis halmokat teszünk bele. Leveseskanál domború felével mindegyiket kicsit ellapítjuk, majd mindkét oldalukat megsütjük.
  8. Kivesszük, forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3030
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy magazinban találtam ezt a szezonális receptet, amit akár télen is elkészíthetünk.

Hozzávalók

A szűzpecsenyéhez

A paprikalepényhez

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek