r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli csirkével

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nessi
Paprikás krumpli csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 278 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1115 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 54 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2834.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    2301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 278 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11338.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    9204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1561.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    398 micro
  • β-karotin
    1964 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1050 micro
Összesen 1115 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    447 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 54 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsom tetején és alján kereszt alakú bevágást ejtünk, és pár percre forró vízbe áztatjuk. Ezalatt meghámozzuk a hagymát, és a paprikával együtt apró kockákra vágjuk.
  2. A vízből kivéve meghámozzuk a paradicsomot, és azt is feldaraboljuk.
  3. A hagymát dinszteljük a kacsazsíron, majd kevés vizet hozzáadva, folyamatosan kevergetve, ráöntjük a fűszerpaprikát.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, kevés vizet, hogy le ne égjen, valamint a fűszereket. A fokhagymát meghámozzuk, és szintén belenyomjuk. Ebből lesz az alap, addig pároljuk, míg el nem kezd szétfőni. Ezalatt apró kockákra vágjuk a csirkemellet.
  5. Hozzáadjuk a csirkemellet is. Szükség esetén további vizet öntünk rá. Kb. 10 percig puhítjuk fedő alatt. Ezalatt meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit.
  6. Hozzáadjuk a krumplit, és további vizet öntünk rá. Annyi legyen rajta, hogy ne lepje el teljesen, de le se égjen. Ha túl sok rajta a víz, akkor meg kell várni, míg elfő. Kóstolás után, ha szükséges, újrafűszerezzük. Fedő alatt főzzük kb. 10 percig. Akkor jó, ha a víz besűrűsödik, ilyenkor már érdemes odafigyelni, folyamatosan kevergetni.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 11433
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 25.

Ajánló

Nagyon jólesik mellé egy kis uborkasaláta a meleg nyári napokon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek kísérletezgetni. Keresem a finom és az egészséges ételek közötti egyensúlyt. Így született ez a recept is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek