r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Muci
Paprikás krumpli 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 734 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2929 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2050.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 734 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    208.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8202.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    6121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 2929 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk és hosszúkás hasábokra vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk.
  3. A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
  4. A hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, beletesszük a krumplit és még kb 10 percig együtt dinszteljük.
  5. Ezt követően rászórjuk az őrölt paprikát, a sót, beletesszük a pirosaranyat, a zöldpaprikát, a paradicsomot és annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi (kb 4 dl).
  6. Lassú tűzön főzzük kb 25 percig, amikor a krumpli már majdnem puha, beletesszük a felkarikázott kolbászt és virslit, 5-6 perc alatt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 480 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 27101
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 27.

Ajánló

Köretnek nokedlit adjunk mellé. Az idénynek megfelelő savanyúságot kínáljunk hozzá. Tavasszal a fejessaláta a legjobb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a paprikás krumpli kizárólag nokedlival kerül az asztalra, de nem belefőzve, hanem mint a pörköltekhez szokás, garnírungként tálalva. A receptem szerint készült paprikás krumplinak így is jó sűrű szaftja van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek