r
Nosalty Logó

Panzerotti – tőkehallal töltött, kelt batyu

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gréti
Panzerotti – tőkehallal töltött, kelt batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatóhoz

A tészta összeállítása, sütése és tálalása

Összesen 293 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatóhoz

A tészta összeállítása, sütése és tálalása

Összesen 2321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatóhoz

A tészta összeállítása, sütése és tálalása

Összesen 148 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 293 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    82.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3804.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    1801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    970.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    892 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4926 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    6355 micro
Összesen 2321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    698 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 148 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatóhoz

A tészta összeállítása, sütése és tálalása

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát gyúrjuk be. A lisztet egy nagy tálba öntjük, közepébe kis mélyedésbe tördeljük az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet és egy kis mézet, hagyjuk kicsit bugyborékolni. Majd elkezdjük összedolgozni, közben fűszerezzük, hozzáadjuk az olívaolajat, és egy kellemes állagú tésztát dagasztunk belőle.
  2. Konyharuhával letakarva, meleg helyen hagyjuk min. fél órát pihenni, hogy kb. a duplájára megkeljen.
  3. A tésztából 16 kis gombócot gyúrunk, ezeket lisztezett deszkán, letakarva hagyjuk további fél órát pufisodni.

A töltelékhez

  1. Miközben kel a tészta, egy serpenyőben előkészítjük a tölteléket. Olívaolajon megpároljuk a tisztított, kockázott póréhagymát.
  2. Erre dobjuk az ugyancsak tisztított, kockázott halat, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk.
  3. Egy perccel, mielőtt kész lenne, rászórjuk az aprított rukkolát és a petrezselymet, majd lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, a tölteléket pedig egy tálba tesszük kihűlni.

A mártogatóhoz

  1. Ugyanabba a serpenyőben elkészítjük a mártogatóst. A tisztított újhagymát karikázzuk, és olívaolajon megpároljuk, közben ráreszelünk egy gerezd fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és ha már illatozik, nyakonöntjük darabolt paradicsommal. A végén friss, aprított petrezselyemmel keverjük el. Félretesszük a tálaláshoz.

A tészta összeállítása, sütése és tálalása

  1. A tésztagolyókat egyenként korong formájúra nyújtjuk. Egy-egy nagy kanál töltelékkel töltjük, félbehajtva a tészta szélét körben villával lenyomkodjuk.
  2. A töltött tésztabatyukat egymástól távolabb egy nagy tepsire tesszük (én két etapban sütöttem 2x8 db-ot), és 200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 10 perc alatt készre sütjük, vagy 250 fokon alul-felül sütéssel 8-10 percig sütjük.
  3. Pici hűlés után, mártogatóssal, friss rukkolával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 719
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 26.

Ajánló

A töltött félholdakhoz készítettem rusztikus paradicsomos mártogatós! Ti is tegyetek így! Nagyszerű vendégváró falat!

Receptkategóriák

Olasz húsvéti receptek között találtam ezt az izgalmas töltött batyut, ami kicsit hasonlít a töltött lángosra, de nem olajban sütik. A tészta összetevőit, illetve kinézetét tekintve pedig olyan, mint egy összehajtott pizza vagyis mini calcone. Sokféle töltelékkel készül, én fehér húsú tengeri hallal,és sok finomsággal töltöttem meg. Próbáljátok ki sonkával, tojással, sajttal akár most az ünnepek alatt, vagy bármikor máskor!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mártogatóhoz

A tészta összeállítása, sütése és tálalása

Címlapról ajánljuk

További cikkek