r
Nosalty Logó

Padlizsános lecsó Mikibácsitól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mikibácsi
Padlizsános lecsó Mikibácsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 334 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1004 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    1007 micro
  • β-crypt
    131 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 334 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4350.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    3563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1448.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    3020 micro
  • β-crypt
    394 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2686 micro
Összesen 1004 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kockázzuk a szalonnát, és kiolvasztjuk a zsírt belőle egy nagyobb serpenyőben. Közben felkockázzuk a vöröshagymát.
  2. Rádobjuk a szalonnakockás zsírra a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, amíg dinsztelődik, mossuk, és karikázzuk a paprikát.
  3. Rádobjuk a paprikát, megkeverjük. Tisztítjuk, felkockázzuk közben a padlizsánt és a paradicsomot. Rászórjuk a fűszereket (kivéve a fűszerpaprikát) a paprikás hagymára, kicsit pirítjuk, hogy jöjjön az illata, rádobjuk a padlizsánt és a paradicsomot, felöntjük min. két deci vízzel, fedővel lefedve pároljuk.
  4. Öt perc múlva rászórjuk és elkeverjük a fűszerpaprikát, öt percig még fedő nélkül főzzük, amíg a fűszerpaprika besűríti a szaftját. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4557
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 10.

Ajánló

Ez nem olyan damasztabroszos-ezüst villás étel, hanem tunkolós-beszélgetős fajta, laza fröccsök fogyasztásával kiegészítve. A bor is masszívabb kékfrankos legyen, legjobb ilyenkor a soproni. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Padlizsános lecsó Mikibácsitól
Mikibácsi 42 recept

Lecsófüggő vagyok, szeretem mindenféle formában, és az alapokat kiegészítve mindenféle zöldséggel és fűszerrel. Míg a cukkinis lecsónál a fűszerezés a fontos, a padlizsánosnál a felhasznált zsiradék mennyisége a lényeges, tehát többet kell használni, mint a mezei lecsónál. Természetesen gazdagítható kolbászkarikával, tojással, ez itt az alapváltozat. Ez az étel is gluténmentes, mert én így főzök és étkezem. Jelen esetben kurkuma is szerepel a fűszerek között, mert szeretem, és erős gyulladásgátló hatása van. Aki hetente fogyaszt kurkumát, valószínűbb, hogy öregkorában nem felejti el kicsoda az Alzheimer, akit folyton emlegetnek vele kapcsolatosan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk