r
Nosalty Logó

Óriás fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Óriás fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához + töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1480 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához + töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5919 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához + töltelékhez

A kenéshez

Összesen 358 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1480 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    264 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1907 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 5919 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 358 Kcal

Hozzávalók

A tésztához + töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához + töltelékhez

  1. A fele langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy kovászt kapjunk. Liszttel megszórjuk, majd meleg helyen addig kelesztjük, míg a teteje repedezni kezd.
  2. Ezután hozzáadjuk a maradék lisztet, a tojásokat, sót, 6 dkg kristálycukrot, 10 dkg olvasztott, de kihűlt vajat, és a maradék tejet fokozatosan adagolva, bedagasztjuk. Ha szükséges, kevés lisztet adunk hozzá.
  3. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy kész-e a tésztánk, hogy a kezünkbe vesszük, és kissé aláhajtogatjuk, egy gömböt formázunk így. Az ujjunkat lisztbe mártjuk, és benyomjuk a tésztát, ha a lyuk eltűnik, jó a tésztánk.
  4. Letakarjuk, és meleg helyen 20 percig pihenni hagyjuk.
  5. Közben a rummal leöntjük a mazsolát, a citrom és narancshéjat.
  6. 12 dkg cukrot elkeverünk a fahéjjal.
  7. Kivajazunk, lisztezünk egy tortagyűrű alját, a karikát lecsatolva róla, de azt is megkenjük vajjal.
  8. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen, kb 3 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a maradék olvasztott, de kihűlt vajjal (soknak tűnhet, de ennyi kell), rászórjuk a fahéjas cukrot, a mogyorót, majd a mazsolás keveréket.
  9. A tésztát kb. 4 centis csíkokra vágjuk, 1 csíkot feltekerünk, mint a csigát, majd a tortaforma közepére rakjuk, ezután a többi csíkot pedig csigavonalban köré tekerjük, míg a tésztából van.
  10. Ezután rátesszük a tortaforma oldalát, és 20 percig pihenni hagyjuk, sütés előtt megkenjük a kikevert tojássárgájával.
  11. Sütés kb 200-210 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig.
  12. Ha megsült, kiszedjük a formából, rácsra tesszük, és megkenjük a felforrósított lekvárral. (Ha nagyon sülne a teteje, alufóliával letakarjuk!)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12509
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óriás fahéjas csiga
Katharosz 498 recept

Nagyon finom uzsonna sütemény, csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

A tésztához + töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek