r
Nosalty Logó

Olívás falatkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
TV Paprika
Olívás falatkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 664 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2654 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 350 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 664 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    156.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5891 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1348 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1082 mg
  • Nátrium
    3216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 2654 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 350 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot a vajjal egy tálban. Adjunk hozzá egy kis tejet, és szórjuk bele a parmezánt is. Robotgép tésztakeverőjével (vagy kézzel) gyúrjunk belőle sima tésztát. Szórjuk bele az olajbogyót, öntsük hozzá a maradék tejet. Lisztes kézzel formázzunk belőle cipót.
  2. Vágjuk félbe, a két felet külön-külön csomagoljuk fóliába. Az első adagot sodorjuk (becsomagolva) 5 cm átmérőjű hurkává, majd a másikat is. A végeket zárjuk le, és tegyük 45 percre a mélyhűtőbe.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Vegyük ki a tésztacsomagokat a hűtőből, csomagoljuk ki, és vágjunk a hurkákból félcentis korongokat.
  4. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük 10-12 percig, amíg szép aranyszínűek lesznek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 838
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 36778
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olívás falatkák
TV Paprika 35 recept

Készülünk a foci VB idejére, amikor a vendégségbe érkező szurkoló társaságot valamilyen egyszerű ropogtatni valóval is szeretnénk megkínálni. Ehhez több ötletet is hozunk, az egyik az előre elkészíthető, gyorsan kisüthető házi sós keksz. A legjobb sörkorcsolya, amit csak el tudunk képzelni. Jó nagy adagot készít­sünk, nemcsak a hideg sör, de ez is szépen fogy majd!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek