r
Nosalty Logó

Olasz cukkinileves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Olasz cukkinileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 354 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 708 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 147 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    502 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2218 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5096 micro
Összesen 354 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2281.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1004 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4437 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10191 micro
Összesen 708 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    919 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2110 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit alaposan megmossuk, vékony karikákra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és az olajat. Kb. 10 percen keresztül aranysárgára sütjük a cukkinik mindkét oldalát.
  3. Lapátoljuk át őket egy lábasba. Felforralt, ételízesítős vízzel öntsük fel (kb. 1 liter), vágjuk bele a fokhagymát, borsozzuk, esetleg sózzuk. Ha felforrt, állítsuk be a hőmérsékletét úgy, hogy csak gyöngyözzön a leves, és pároljuk 20 percen keresztül.
  4. Ezalatt a tojást egy tálkában jól felverjük, hozzáadjuk a parmezánt és a felaprított petrezselymet, bazsalikomot.
  5. A toastot apró kockákra vágjuk, és a vajon aranysárgára pirítjuk.
  6. A levest közvetlen a tálalás előtt lehúzzuk a platniról, pár percig fedő nélkül állni hagyjuk, majd belekeverjük a tojásos masszát.
  7. Előmelegített tányérokba szórjuk a pirított kenyérkockákat, és rámerjük a forró levest.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11982
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 22.

Ajánló

Az egyetlen "pepecs" a cukkinik pirítása. Forgatni csak óvatosan, és figyelni, hogy szép aranysárgára süljenek, ne égjenek oda.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz cukkinileves
Marti48 317 recept

Meleg van, cukkiniszezon van, sorra került ez a nagyon finom leves. Az olasz szakácskönyvemből származik a recept. 4 személyre szól, ez esetben 500 g cukkini, 2 ek zsír, 2 tojás, 4 szelet kenyér, 3 ek parmezán. Csupán a fokhagymát és az ételízesítőt nem írja a recept, ezeket el lehet hagyni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek