r
Nosalty Logó

Olajos piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Olajos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 698 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2789 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 315 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 698 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2001 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.1 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    251 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    879 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1506 micro
Összesen 2789 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 315 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük.
  2. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében.
  3. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a hab ne törjön meg.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, és aranybarnára sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 60
  • 7 napos nézettség: 637
  • Össznézettség: 229565
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 08.

Ajánló

Kakaósan is készíthetjük, akkor a liszt mennyiségét csökkentjük egy púpos kanálnyival, és helyette 1 ek kakaót teszünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy alaprecept. Amióta megkaptam, szinte kizárólag ezt a piskótát sütöm. Kitűnő tortákhoz, félbe vagy három részbe vágva, tölthetjük lekvárral, tejszínes vagy főzött krémekkel. Önmagában is finom, de vanília-  vagy csokiöntettel is kínálhatjuk. Sütés után nem esik össze, szép magas marad, és könnyű szeletelni.

Hozzászólások

P.

És milyen finom! :-)

TraRita

Nagyon szép!! És maga a kép is!Beteszem a könyvembe :) Üdv: Rita

Törölt felhasználó

Meg is sütöttem, meg is ettük, fügelekvárral. Finom volt, köszönjük! :)

Olaszné Anci

Kedves klivi ! Meg lesz sütve ! Köszönjük. Üdv: Anci

Törölt felhasználó

Köszönöm a kedves hozzászólásokat. Örülök, hogy ízlett Katacica. Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Megsütöttem és állíthatom, hogy még soha ilyen tökéletes piskótát nem tudtam készíteni. Ez tényleg alaprecept! Még a kezd?k is sikerélményt szerezhetnek! Köszönet érte!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy tetszik, kedves Bogyesz! :)

melodyera

Sziasztok! Ma csináltam meg életem legtökéletesebb, legmagasabb piskótáját...KÖSZÖNÖM! Picit variáltam rajta: a lisztbe kakaóport tettem és a masszába darabos diót, a tepsiben még a tetejére sütés el?tt is szórtam egy keveset. Isteni finom lett, és milyen óriási adag... Hálás vagyok! A többi piskótát már el is felejtettem :-)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy te sem csalódtál benne! :)

Törölt felhasználó

Tökéletes recept, köszönet érte!:-) Üdv: Edina

Törölt felhasználó

Nincs mit :)

Sz. Detty

Ez a recept valami csúúúúúúúúúúúcs! A piskóta szépen feljött, és úgy is maradt, nem esett össze, és isteni finom puha a tészta! Ezután én is csak ezt a fajtát készítem! Köszönet érte! (De azért a fehér piskótát kipróbálom! :-) ) Üdv: Detty

Törölt felhasználó

Szerintem is egy tökéletes piskóta recept ez. Örülök, hogy ízlett!

pezo

Ma megsütöttem, kimagozott cseresznyét /nyáron eltettet/ potyogtattam a tetejére. Mint a pille, olyan könny? lett a piskóta, és a cseresznyék sem süllyedtek le. Jól lecsepegtettem a levét kicsit megszórtam liszttel, miel?tt a tésztára tettem volna. Szuper jó ez a recept!:) Üdv.: pezo / Gyöngyi

Törölt felhasználó

Kedves Gyöngyi! Jól kigondoltad, hogy feldobod egy kis gyümölccsel, biztosan finom lett. Krémes sütikhez is próbáld ki egyszer. Szerintem is ez a legjobb piskóta recept, hálás is vagyok a kollégan?mnek, akit?l annak idején kaptam :) Üdv. Livi

Törölt felhasználó

Életem legmagasabb és egyben az egyik legfinomabb piskótája lett ez. Azonban Klivi, segíts kérlek, hogy a 3 dl cukor az por vagy kristály, illetve mind a cukor, mind a liszt, kb. hány grammnak felel meg? Én a 3 dl cukor helyett kb. 2 dl porcukrot tettem, a 4 dl lisztet pedig próbáltam kimérni egy vizespohárral, de az lehet, hogy több lett, mert elég masszív lett a tésztája a sütés el?tt és sütés után egyaránt. Ett?l függetlenül nagyon finom volt! :) Köszönöm. Üdv., Zsolt

Törölt felhasználó

Szia Zsolti, Örülök, hogy ízlett a piskóta. Használj nyugodtan kristálycukrot, én is azzal készítem. A 3 dl cukor kb. 28 dkg-nak felel meg, a 4 dl liszt pedig 25 dkg-nak. Mér?pohárban szoktam kimérni, ha szeretsz sütni, érdemes egyet beszerezni, mert ebben egyszer?en lehet kimérni lisztet, cukrot, darát, rizst, folyadékot. Általában ezeket szokták feltüntetni rajta. Üdv. Livi

galiné jutka

Kedves Klivi! A hétvégén ki próbálom ezt a receptet, de xilittel, mert sajna cukros vagyok , a férjem is. Remélem igy is fog sikerülni.,majd be számolok róla.

Törölt felhasználó

Én is remélem, hogy sikerül! :)

Judith75

Én csak teljes ki?rlés? lisztet használok.Szerintetek abból is ilyen magasra és finomra sikerül?

Törölt felhasználó

Sajnos nem tudom, mert teljes ki?rlés?b?l még nem sütöttem...

Törölt felhasználó

Most sütöttem meg csak teljes ki?rlés? lisztb?l (graham, tönköly, sima búza keverék plusz kis sikér és lenmagliszt is volt benne). Xilittel és mézzel és olívaolajjal készült. Fele-fele arányban tettem süt?port és szódabikarbónát (ennek nem feleztem meg a mennyiségét). Fele adagot csináltam mert csak egy vékonyabb lap kellett a gyümi torta aljára, de így is gyönyör?en feljött, úgy hogy teljes ki?rlés?vel is m?ködik a dolog. :)

Judith75

Köszönöm szépen a válaszodat.Így már mindenképpen ki fogom próbálni ezt a receptet.

hsgyorgyi

Kedves Klivi! Köszönjük ezt az isteni receptet, de nekem lenne kett? kérdésem. Próbáltad-e tortaformában ezt az adagot és milyen magas lett ? Ezt azért kérdezem, mert én egy másik receptet szoktam sütni és az elég magas , elvágom 3 felé és a másik kett?t lefagyasztom. Nyáron joghurt v. túrótortának csak el?veszem és hamar elkészül a torta. Ez a tészta jobban tetszene, ha lehetne fagyasztani. Köszi a segítséget! Györgyi

Törölt felhasználó

Szia Györgyi, Tortához is ezt szoktam sütni, szép magas lesz, két vagy három részre is el lehet vágni. Fagyasztani is lehet. Sok sikert! Üdv. Livi

hsgyorgyi

Klivi! Köszönöm a gyors választ! Györgyi

Epreskeksz

Tökéletes. Könny?, magas, finom piskótát sikerült sütnöm a recept alapján!! Úgy mosolyogtam mikor kész lett. Sikerélmény. :) Köszönet, köszönet! :)

Törölt felhasználó

Nincs mit, nincs mit! :))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek