r
Nosalty Logó

Nyári gyümölcsös habos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Nyári gyümölcsös habos kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 433 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 5187 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 169 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    157 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 433 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    267.1 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3915.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    1735 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.6 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1884.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2090 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2006 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2619 micro
Összesen 5187 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. Felforralunk 3 dl vizet, mikor forr, beleszórjuk a 3 ek cukrot és 1 kávéskanál fahéjat. Összekeverjük, és belerakjuk a meghámozott, cikkekre vágott, magház nélküli nyári almákat. Pár percig forraljuk, majd szűrőkanállal kiszedjük tányérra.
  2. Sima piskótatésztát készítünk. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, narancs és citromhéjjal habosra keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros-tojássárgás masszát. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és elegyítjük a habos tésztában.
  4. A sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk az almákat, és ráöntjük a tésztamasszát, elegyengetjük. 200 fokon előmelegített sütőben sütjük, míg szép pirosas nem lesz, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
  5. Amikor kihűlt, sodródeszkára fordítjuk, hogy a teteje legyen alul. Lehúzzuk róla a zsírpapírt, félbevágjuk. Az egyik felére ráöntjük a mézes-csokis-gyümölcsös tölteléket, és elegyengetjük. A tészta másik felét ráhajtjuk úgy, hogy a tésztája felül legyen.
  6. Így magas, téglalap alakú tortát kapunk belőle. A tetejére tejszínhabot simítunk, és rászórjuk a ribizlit és a szedret.
  7. 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy álljanak össze az ízek. 12 kockát kapunk belőle, de lehet több is, ha kisebbekre szeleteljük.

töltelék

  1. Felolvasztjuk a vajat és a csokit gőz felett.
  2. Mikor már híg állaga van, beleöntjük a mézet, összekeverjük.
  3. A fehér ribizliszemeket és a fekete szederszemeket beleforgatjuk a mézes csokiba, és kész is a töltelék.

tetejére

  1. A tejszínhabot kemény habbá verjük. A szedret, ribizlit leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 667
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyári gyümölcsös habos kocka
Smaragd konyha 149 recept

Másfajta gyümölcsökből és fehér csokival is lehet készíteni ezt a desszertet.

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek