r
Nosalty Logó

Nyári bableves (Bableves 6.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Nyári bableves (Bableves 6.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 459 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2751 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1305 micro
  • β-karotin
    3825 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 459 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6485.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1969 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    1344 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    116 mg

VÍZ

  • Összesen
    1160.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2453 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2675 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    7831 micro
  • β-karotin
    22949 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10294 micro
  • Lut-zea
    4808 micro
Összesen 2751 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    403 micro
  • β-karotin
    1182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    530 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző éjszaka beáztatjuk.
  2. Másnap leöntjük a babról az áztatólevet, átöblítjük, egy nagyobb lábasba tesszük és jócskán felengedjük vízzel.
  3. Hozzáadjuk a megtisztított és előkészített zöldségeket: a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát, a félbe-, vagy negyedbe vágott zellergumót, az egészben hagyott hagymát, és a fokhagymagerezdeket.
  4. Beletesszük a babérleveleket, a csokorba kötött kakukkfűágakat és petrezselymet. Sózzuk.
  5. Először nagy lángon forráspontig melegítjük, majd mérsékeljük a tüzet és közepesnél kicsit enyhébb lángon, lefedve, főzzük.
  6. Mikor a bab majdnem megpuhult, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomokat. Ha szükséges, utóízesítjük sóval.
  7. A paradicsommal még egy negyed órát főzzük, majd a tejfölt is hozzáadjuk a leveshez (a tejfölt a forró lével kikeverjük és úgy öntjük bele, hogy ne legyen csomós). Összeforraljuk.
  8. A fűszercsokrot, babérleveleket, hagymát, és fokhagymát kiszedjük a levesből.
  9. A tűzről lehúzva, a maradék (1/2 csokor) petrezselymet finomra vágjuk, belehintjük a levesbe, belefacsarjuk a citrom levét és azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 1084
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 106295
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A bableveseknek egy teljesen más műfaja: igazi nyári verzió, hús (következésképpen füstös íz) nélkül, sok fűszerrel. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.