r
Nosalty Logó

Négysajtos rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Négysajtos rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 641 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2563 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2180.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 641 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8721 g
  • Cink
    142 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1743 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1425 mg
  • Nátrium
    5130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    354 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    845 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    659 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2563 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk egy szélesebb lábasban, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és lassú tűzön 3-5 percig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul.
  2. A megmosott rizst a hagymához öntjük, és addig kevergetjük, amíg elkezd a rizs dagadni, és sercegni. Ekkor hozzáadjuk a fehérbort. Sűrűn kevergetjük, amikor a levét elfőtte akkor a forró húslevessel (részletekben) felöntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Lassú tűzön gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg a lé el nem fő. A húslevessel addig pótoljuk, amíg szükséges ahhoz, hogy a rizs megpuhuljon, ez kb. 20-25 perc.
  4. Levesszük a tűzről, és az apróra vágott sajtokat beleszórjuk a rizsbe. A parmezánból tartsunk vissza egy kicsit a tálaláshoz. Addig keverjük óvatosan, amíg a sajt el nem olvad. Tálaláskor reszelt parmezánnal hintsük meg.
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 20142
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rizottó eredetileg egy észak-olasz fogás, ami mára egész Olaszországban elterjedt. A rizottót vacsorához előételként ajánlom száraz fehérborral. Gyorsan elkészíthető, és nagyon finom az összeolvadt sajtok miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek