r
Nosalty Logó

Natúr csirkemell rizzsel és sárgadinnyepürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Natúr csirkemell rizzsel és sárgadinnyepürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 492 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1964 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    2087 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 492 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2312.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1203 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    8350 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1964 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 dkg vajon üvegesre pirítjuk a rizst. Azután sózzuk, és felöntjük másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Forraljuk egy kevéske ideig, majd kikapcsolva alatta a lángot félretesszük, hogy bedagadjon.
  2. A húst szeletekre vágjuk, sózzuk. Egy méretes tepsibe vagy tűzállótálba teszünk szeletenként egy evőkanál vizet és 2 dkg vajat. Belefektetjük a hússzeleteket, és a tetejükre egy-egy csipet borsot teszünk. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A sárgadinnyét felkockázzuk, és 2 dkg vajon sütjük-pároljuk. Amikor puha, villával pépesre törjük. Ezután belekeverjük a tejszínt és sózzuk.
  4. Melegen merjük tányérokra, és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2158
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 31.

Ajánló

A gyümölcspüré sózásánál legyünk óvatosak! Csak annyit tegyünk hozzá, hogy kiemelje a sárgadinnye ízét. Az elkészítési időt lerövidíthetjük úgy, hogy a püré készítése alatt a hús már sül a sütőben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Natúr csirkemell rizzsel és sárgadinnyepürével
Lizinka_ 588 recept

Finom, könnyű étel, a nyár egyik legizgalmasabb gyümölcsével. Azoknak ajánlom akik szeretik a gyümölccsel kombinált húsokat és a kevésbé markáns ízeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek