r
Nosalty Logó

Narancsos-chillis pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Narancsos-chillis pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1535 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3071 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 214 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4510 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    2906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1535 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9020 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1462 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    5812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 3071 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A chillit nagyon apróra vágjuk, majd minden szószhoz való összetevőt egy kis lábosba öntünk, alaposan összekeverünk, és felforraljuk. A forraláskor átveszi a chilli ízét a szósz, szóval csak óvatosan!
  2. A pizzatésztát vékonyra kinyújtjuk, tepsibe tesszük, és rákanalazzuk a szószt, olívabogyót szórunk rá és sajtot.
  3. Készre sütjük a pizzát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1537
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 06.

Ajánló

Sokféle pizzatésztát lehet készíteni, én Petráét imádom, mindig ezt használom. A képen látható pizza kemény sajttal készült, mert most nem ehetek penészes sajtokat, de ha ti tehetitek, akkor kecskesajttal csináljátok, mert a savanykás íz jól ellensúlyozza az édeskés-csípős narancsszószt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Vapianonak köszönhetem ezt a receptet, náluk lehet chillis narancsos pizzát kapni. Nagy pizza rajongó vagyok, kipróbáltam, és nagyon ízlett! Mivel szeretem a kevés összetevős ételeket, azonnali szerelem lett idehaza is. A Vapianoban sült csirkehusit is tesznek rá, én ezt lehagytam, mivel nem nagyon eszem húst.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek