r
Nosalty Logó

Napraforgómagos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Napraforgómagos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

réteshez

tetejére

Összesen 706 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

réteshez

tetejére

Összesen 2824 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

réteshez

tetejére

Összesen 180 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 706 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    142.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2237.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.1 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 2824 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

réteshez

tetejére

Elkészítés

réteshez

  1. Az almát mosás és hámozás után nagyon apró kockákra vágjuk. Nem reszeljük! Ezután megöntözzük a fél citrom levével és a gyümölcspálinkával. Majd hozzákeverjük a napraforgómagot.
  2. A leveles tésztát kigöngyöljük a papírból, és félbevágjuk úgy, hogy két téglalapot kapjunk. A töltelékhez most adjuk a cukrot, hogy ne legyen ideje levet engedni.
  3. A rengetegnek tűnő tölteléket kettéosztjuk, és ráhalmozzuk a leveles tésztára. Elegyengetjük, és a hosszabbik végénél feltekerjük. Sütőlemezre rakjuk.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük.

tetejére

  1. A vajat és a mézet megolvasztjuk. Majd jól összekeverjük.
  2. A sütési idő letelte előtt kb 10 perccel (amikor már színesedik a tészta) kivesszük a sütőből a tepsit, és vastagon megkenjük a rétes rudak tetejét a mézes-vajas mázzal. Ezután megszórjuk napraforgómaggal, ami teljesen rá fog ragadni.
  3. Visszatesszük a rétest a sütőbe, és szép aranybarnára sütjük. Amikor kihűlt, felszeleteljük a kemény, ropogós tetejű rétest, és langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1330
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napraforgómagos rétes
Lizinka_ 588 recept

Különleges, ínyenc finomság! Azoknak ajánlom, akik szívesen kipróbálják a nem hagyományos ízeket.

Hozzávalók

réteshez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek