r
Nosalty Logó

Nápolyi pizza- Pizza 19.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Nápolyi pizza- Pizza 19.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
310 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Összesen 1268 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Összesen 5066 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Összesen 243 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4369.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    3017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 1268 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    190.6 g

Zsír

  • Összesen
    287.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17476.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    2582 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2273 mg
  • Nátrium
    12066 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1081 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1008 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1602 micro
Összesen 5066 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    494 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A pizzatésztához a langyos vízbe tegyük bele a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, gyúrjuk lágy tésztává, majd adjuk hozzá az olívaolajat is. Dagasszuk addig, amíg a tészta fényes, és sima felületűvé válik. (Ha van erre alkalmas dagasztógépünk, nyugodtan használhatjuk.) Ha kész (kb. 15-20 perc), formázzunk a tésztából 250 g-os gombócokat, majd konyharuhával letakarva tegyük félre pihenni kb. 30-40 percre.
  2. Addig készítsük el a paradicsomszószt: tegyük a hámozott paradicsomot egy keverőtálba a levével együtt, adjuk hozzá az olajat, fokhagymát, bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel alaposan turmixoljuk le, amíg folyékony állagúvá válik.
  3. A feltétet (kolbászt) szeleteljük vékonyra (szeletelőgép hiányában célszerű szeletelve megvásárolni), a mozzarellát reszeljük le.
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett sima felületen (rétesliszt a legmefelelőbb erre a célra) nyújtsuk ki vékonyra. Gyakorlottabbak tenyérrel, a kevésbé rutinosak használjanak sodrófát. A tészta akkor lesz megfelelő vékonyságú, ha ebből a súlyú gombócból kb. 32 cm átmérőjű "korongot" nyújtottunk.
  5. Ezek után kenjük meg a felületét a paradicsommal, szórjuk rá a mozzarellát, majd tegyük tetejére a feltéteket és süssük a sütő legmagasabb fokozatán pirosra.
  6. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 310 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 24753
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 04.

Ajánló

Legjobb baráti összejövetelekre vacsora helyett, vagy egyszerűen kedvünk szerint. Ha a pizzagolyókat megkenjük egy kevés olajjal, és fóliával letakarjuk, hűtőben tárolva még két napig felhasználhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nápolyi pizza- Pizza 19.
Kornél 167 recept

Ez egy nagyon egyszerű, klasszikus recept. Még az otthoni sütőben is élvezhetőbb pizzát készíthetünk, mint amilyenekkel sok helyütt találkozni lehet. Ha tehetjük, inkább készítsük el pizzánkat magunk, ott nincs tévedés, és legalább tudjuk, mi van rajta, mit eszünk meg.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek