r
Nosalty Logó

Mustáros máj narancsos mártással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Angie-30
Mustáros máj narancsos mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A májhoz

A mártáshoz

Összesen 400 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A májhoz

A mártáshoz

Összesen 1201 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A májhoz

A mártáshoz

Összesen 156 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    99 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8247 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 400 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3203.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    2011 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    49 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    24859 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    297 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1500 micro
  • Kolin:
    1686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24740 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1228 micro
  • β-crypt
    340 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1201 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3214 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

A májhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A májhoz

  1. A májszeleteket jól bekenjük mustárral, és olajon kisütjük, majd sózzuk.
  2. 1 narancs reszelt héját és a 2 narancs levét egy kisebb lábasba öntjük, teszünk hozzá 1-2 evőkanalat az olajból, amiben sült a máj, a lisztet elkeverjük kevés vízzel, és besűrítjük a mártást.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2822
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egy újságban volt a recept, éredekesnek tűnt, nem mindenapi, így gondoltunk, miért is ne próbálnánk ki. Finom, mi marhamájból készítettük, de legközelebb sertésmájból fogom készíteni, mivel szerintem a marhamájat egyszerűbb főzni, mint sütni.

Hozzávalók

A májhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek