r
Nosalty Logó

Mozzarellás paradicsomsaláta balzsamecettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dóri
Mozzarellás paradicsomsaláta balzsamecettel
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 392 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1576 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1690.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1376 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1171 micro
Összesen 392 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    115.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6762.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    2269 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1625 mg
  • Nátrium
    2571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1001.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    326 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    727 micro
  • β-karotin
    5504 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    4684 micro
Összesen 1576 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1450 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot és a mozzarellát vékonyan felkarikázzuk lehetőleg egyforma szeletekre, és váltakozva tálra rendezzük. Ízlés szerint sózzuk.
  2. A bazsalikomot pár levél kivételével felaprítjuk, és a salátára szórjuk. Meglocsoljuk balzsamecettel és olívaolajjal.
  3. Végül a kész salátát lecsepegtetett olajbogyóval és bazsalikomlevelekkel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11814
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 19.

Ajánló

Húsételek mellé köretnek vagy előételnek is remek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kerti partira készült, baconbe tekert máj kísérője volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek