r
Nosalty Logó

Mozzarella sajtos sós pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mozzarella sajtos sós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 876 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 5249 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 362 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 876 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    292.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1041 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10930.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1924 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2130 mg
  • Nátrium
    6324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    379 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    651 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 5249 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 362 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba tesszük,hozzáadjuk a zsírt, a kéttojássárgáját.
  2. Az élesztőt kevéscukros-meleg tejben felugrasztjuk, és hozzáadjuk a liszthez.
  3. A sót egy kevés meleg tejben feloldjuk, és ezt is hozzáöntjük a liszthez.
  4. Jól összegyúrjuk, ha szükséges, még adunk hozzátejet,míg jólágy tésztát kapunk.
  5. Konyhakendővel letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük.
  6. Mikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a tésztára ráreszeljük a mozzarella sajt felét. A tésztát feltekerjük, mint egy bejglit, és újra kelni hagyjuk.
  7. Mikor megkelt, újra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással,és ráreszeljük a megmaradt mozzarella sajtot.
  8. 4 cm átmérőjűpogácsaszaggatóval vagy kicsi pohárral kiszaggatjuk. Méghagyjuk egy fél órát kelni.
  9. Majd tepsibe rakjuk egymástól tisztes távolságra, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7939
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, kívül belül mozzarella sajttal.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek