r
Nosalty Logó

Mozzarella caprese másképp

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ágica-92
Mozzarella caprese másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 474 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 948 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 220 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 474 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1752.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 948 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1076 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát nyújtsuk ki a tepsi méretésre (úgy, hogy legyen pereme). Helyezzük bele, szurkáljuk meg az alját villával. Rakjunk az aljába alufóliát, és rá száraz babot/lencsét (hogy a vakon sütésnél ne emelkedjen meg!).
  2. Süssük 20-25 percig 180°-on készre (én 25 percig sütöttem, aztán kivettem, de amikor levettem róla az alufóliát, az alja még kicsit nyers volt, így még 5 percre visszaraktam).
  3. A paradicsomot és a mozzarellát karikázzuk fel, majd vágjuk félbe a karikákat, hogy félhold alakúak legyenek. Helyezzük őket egymásra, kicsi eltolással.
  4. Az olívaolajat, a balzsamecetet és a fűszereket keverjük el. Locsoljuk meg vele a "pizzát/pitét"
  5. Friss bazsalikom levelekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10156
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mozzarella caprese másképp
Ágica-92 47 recept

Épp igyekszünk kienni a hűtő tartalmát, még mielőtt megromlanának a finomságok. Így esett a választásom erre az ételre. Még volt pont egy fél csomag leveles tésztánk, mozzarella sajtunk, és pár szem paradicsom. Bár a hűtő még koránt sem üres, de nem baj, így holnap is kreatívkodhatok valamit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.