r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas keksz sós karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyoróvajas keksz sós karamellel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A sós karamellhez és a tetejére

Összesen 404 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A sós karamellhez és a tetejére

Összesen 2427 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A sós karamellhez és a tetejére

Összesen 388 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 404 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    147.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3969.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    2799 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 2427 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 388 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sós karamellhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat (a tojásfehérje kivételével) egy késes mixerbe tesszük, és morzsalékosra aprítjuk. (Persze ha nincs ilyenünk, akkor kézzel, de én egy jó ideje mixerrel készítem a gyúrt tésztákat, gyönyörűen elvégzi a gép az "összemorzsolós" fázist.) A tojásfehérjét is hozzáadva összegyúrjuk. Közepesen lágy, homogén masszát kapunk, de ha szükséges, adagoljunk hozzá kevés lisztet. 5-6 cm átmérőjű hengerré sodorjuk, és fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük (kb. 1 óra). Fél centis karikákra vágjuk, és sütőpapírral borított tepsin készre sütjük. Közben elkészítjük a karamellt: a cukrot, a sót is hozzáadva, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vizet, és beforraljuk méz sűrűségűre. Ha kész, egy teáskanál vajjal lazítjuk. A kihűlt kekszeket megcsorgatjuk egy kis karamellel, és héjától megtisztított mogyorót teszünk rá. A mogyorók tetejére is csorgathatunk karamellt. Ha még nem unjuk a bíbelődést, akkor a kekszek alját bevonhatjuk tejcsokival. Tipp a mogyoró (illetve egyéb csonthéjasok) héjának ledörzsölésére: a mogyorót egy tepsire terítve sütőben kissé megpirítjuk, majd egy hálóba tesszük (amiben pl. a zöldségesnél a hagymát, mandarint árulják) elkötjük a száját, és addig dörzsölgetjük a két kezünk között, míg az összes héj kipereg a hálón.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7080
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom, mi történt velem, de mostanában rákaptam a kekszgyártásra....igazából sose szerettem a habos-krémes-szájpadlásra feltapadós (margarinos) süteményeket és a tömény cukros dolgokat. Arról nem is beszélve, hogy percek alatt összedobható, nem úgy, mint például egy mézes krémes, amire fél napom is rámegy, aztán meg malmozok 2 napig, hogy puhuljon, na ne. Ez a keksz persze nem olyan szaftos, mint egy cookie, de omlósnak elég omlós.  Három kedvenc hozzávalómat tartalmazza (sorrendben): csoki, karamell, mogyoró. A karamell ezúttal sós. Nem próbáltátok még? Akkor épp ideje. Nekem nagyon bejön.

Hozzávalók

A tésztához

A sós karamellhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek