r
Nosalty Logó

Mini panettone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mini panettone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 813 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4875 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 335 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 813 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5285 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    3200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814.3 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1313 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 4875 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 335 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval egy edénybe szitáljuk. Közepébe egy mélyedést nyomunk, az élesztőt belemorzsoljuk, rászórunk 1 ek cukrot, a maradékot körbe a lisztperemre szórjuk. Ráöntjük a tejet, és elkeverjük kevés liszttel.
  2. Letakarva meleg helyen kb. 10 percig kelesztjük.
  3. Hozzáadjuk a vajat és a tojást, és jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a narancshéjat és a mazsolát, és jól a tésztába dolgozzuk, ha szükséges, adunk hozzá még kevés lisztet.
  4. Letakarva, meleg helyen kb. 60-90 percig kelesztjük, míg a tészta duplájára nem nő.
  5. A tésztát átgyúrjuk, majd további 30-40 percet kelesztjük.
  6. A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, mindegyikből egy-egy sima golyót formázunk. A golyókat belerakjuk egy muffin tepsi papírral kibélelt mélyedéseibe.
  7. Letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük.
  8. A mini panettonekat megkenjük a vízzel elkavart tojássárgával, megszórjuk a jégcukorral.
  9. Betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 402
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 35589
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A panettone egy olasz karácsonyi sütemény, itt most mini formában. A sütéskor tegyünk a sütő aljára egy vízzel teli tűzálló tálat. Ha nagyon barnulna a süteményünk, a sütés utolsó 5 percére takarjuk le sütőpapírral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek