r
Nosalty Logó

Mézes-chilis csirkesaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mézes-chilis csirkesaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkesalátához

Az öntethez

Összesen 550 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkesalátához

Az öntethez

Összesen 1099 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkesalátához

Az öntethez

Összesen 133 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3936 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 550 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    802 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    7872 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 1099 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    302 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A csirkesalátához

Az öntethez

Elkészítés

A csirkesalátához

  1. A csirkemellet félbevágjuk és vékonyan felcsíkozzuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, chilivel és picit állni hagyjuk.
  2. Közben a kínai kelt feldaraboljuk, a paprikát felcsíkozzuk, a hagymát felszeleteljük, a répát gyufaszálra vágjuk.
  3. Az öntetet a hozzávalókkal alaposan elkeverjük.
  4. A csirkét egy felforrósíott serpenyőben a mogyoróolajon kb. 8 perc alatt megsütjük, az utolsó percben a mézet rácsorgatjuk, összehevítjük.
  5. A feldarabolt zöldségeket egy keverőtálban összekeverjük az öntettel, tányérokra szedjük, a tetejére halmozzuk a csirkét, tálaljuk.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 1395
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 102780
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 17.

Ajánló

Intenzívebb íze lesz a húsnak, ha kb 1/2 órára szójaszószba pácoljuk miután feldaraboltuk. Ilyenkor a sózás elhagyható, a szójaszósz elég sós.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretem az ázsiai ízvilágot(is), ezért készítettem ezt a salátát. Könnyű ebéd vagy vacsora, ami hamar elkészül.

Hozzávalók

A csirkesalátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.