r
Nosalty Logó

Mézes-almás süti GyörgyiKonyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-almás süti GyörgyiKonyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 591 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2362 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 139 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 591 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2990.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1204 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.8 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1038.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 2362 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztát összegyúrjuk a hozzávalókkal a lekvár kivételével.
  2. Az almát meghámozzuk és lereszeljük, és hozzáadjuk a töltelékbe felsoroltakat.
  3. A tésztát lisztezett, olajozott tepsibe tesszük.
  4. Előmelegített sütőben félig megsütjük.
  5. Kivesszük a sütőből, bekenjük lekvárral és rátesszük az almát. Ezzel sütjük kb. 10 percig.
  6. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  7. A süteményt kivesszük a sütőből és rátesszük a tojásfehérjét. Ezzel sütjük még kb. 10 percig.
  8. Melegen kell szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6501
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagyitól nagyon sok süti receptett elnéztem, de legjobban a kelt tészták speckója vagyok!!!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek