r
Nosalty Logó

Mézes-áfonyás levendula-sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Felicia
Mézes-áfonyás levendula-sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír

Az alaphoz

A középső réteghez

A felső réteghez

Összesen 585 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír

Az alaphoz

A középső réteghez

A felső réteghez

Összesen 4680 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír

Az alaphoz

A középső réteghez

A felső réteghez

Összesen 277 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 585 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    365.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 4680 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A középső réteghez

A felső réteghez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Az alap: A darált digestive kekszet összegyúrjuk a vajjal, és kivajazott tortaformába nyomkodjuk.
  2. A tortaformát kívülről alufóliával körbetekerjük, hogy vízhatlan legyen.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben az alapot 5 percig sütjük.
  4. A középső réteg: A darált babapiskótát 3 ek mézzel elkeverjük, majd félretesszük.
  5. A krémsajtot gépi habverővel közepes-magas fokozaton addig veretjük, míg krémes állagot vesz fel.
  6. Hozzákeverjük a 2/3 bögre mézet, a tojásokat és a vanília aromát, és az egészet jól összedolgozzuk.
  7. A keveréket a korábban félretett mézes babapiskótával finoman összeforgatjuk, majd az egészet ráöntjük a korábban elősütött alapra.
  8. A tortaformát egy mélyebb tepsibe helyezzük, melyet a tortaforma 1/3-áig vízzel töltünk meg, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 1 órát sütjük. (Akkor jó, ha nagyjából megszilárdult, de a közepén még kicsit kocsonyás.)
  9. A felső réteg: Az áfonyát, vizet és cukrot egy lábosban elkeverjük, és közepes-magas tűzön, kevergetés mellett melegíteni kezdjük.
  10. Amikor az áfonyák már nagyon puhák, hozzákeverjük a levendulát, és levesszük a tűzről. 15 percig pihenni hagyjuk.
  11. Az áfonyás-levendulás keveréket összeturmixoljuk, majd a pürét átnyomjuk egy szitán. A szilárd fennmaradó részt kidobjuk.
  12. A krémsajtot gépi habverővel addig veretjük magas fokozaton, míg krémessé válik.
  13. Lejjebb vesszük a fokozatot, és hozzákeverjük a görög joghurtot, az áfonyás-levendulás szirupot, míg egyszínű, halványlila krémet nem kapunk.
  14. A közben megsült süteményt hagyjuk pihenni 5 percet, majd a tetejére kenjük a halványlila felső réteget.
  15. A süteményt hűtőbe helyezzük, másnap fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4235
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-áfonyás levendula-sajttorta
Felicia 14 recept

Már régóta foglalkoztatott a levendula felhasználása süteményekben és egyéb édességekben, és most végre magam is elkészítettem egy ilyen finomságot. Megérte, nagyon finom lett, mindenkinek szeretettel ajánlom!

Hozzávalók

Az alaphoz

A középső réteghez

A felső réteghez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek