Nosalty Logó

Mexikói lasagne vörösbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Apanya
Mexikói lasagne vörösbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelmártáshoz

Összesen 1035 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelmártáshoz

Összesen 8279 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelmártáshoz

Összesen 158 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1789.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    5046 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1035 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    518.4 g

Zsír

  • Összesen
    210.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14317.3 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    707 mg
  • Kálcium
    2395 mg
  • Vas
    108 mg
  • Magnézium
    1928 mg
  • Foszfor
    7341 mg
  • Nátrium
    1737 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1078 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    188 mg

VÍZ

  • Összesen
    2448.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4781 micro
  • Kolin:
    1675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    2964 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    40369 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 8279 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. Az olajon az apró kockára vágott hagymát dinszteljük meg, majd tegyük rá a darált marhahúst.
  2. Amint a marhahús kifehéredett, sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele az őrölt köményt.
  3. Ezt követően beletesszük a többi hozzávalót, úgymint: a hámozott paradicsomot, avörösbabot, a fokhagymát, a kockára vágott avokádót és a zellert.
  4. Alaposan összefőzzük, és ha úgy látjuk, hogy túl száraz, paradicsompürével lazítsuk.
  5. Közben készítsük el a besamel mártást. A vajat olvasszuk fel, apránként keverjük bele a lisztet, pirítsuk meg, majd folyamatos keverés mellett lassan öntsük bele a tejet, és reszeljünk bele szerecsendiót.
  6. Ha mindez kész, egy nagyobb szögletes edény alját kenjük meg a besamelmártás felével, és fektessünk rá egy sor lasagne tésztát, amire a töltelék felét rátesszük.
  7. Következik még egy sor tészta, arra a töltelék másik fele, arra pedig lezárásként ismét tésztalapok.
  8. A lasagne tetejére kenjük rá a maradék besamelmártást.
  9. Forró sütőben50 percig süssük, közben figyeljünk a tetejére, ha nagyon pirul, takarjuk le.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x24x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3423
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 18.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik az új és kombinált ízeket.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Apanya 3 recept

A kedves vejem névnapjára készítettem, az Ő kérésére! Kicsit furcsának tűnik, hogy mexikói és lasagne, de népek konyhái keveredéseként az eredmény mennyei, és hihetetlenül laktató. Valamelyik újságból származik a receptet, amin igazítottam egy kicsit, hiszen az eredetiben pl. nem volt chili, és a családunkban pont az ünnepelt szereti. Persze van, aki nem. Ezért a töltelék felébe tettem chilit, a másikba nem. Persze ezzel fel is adtam magamnak a leckét, hogy két edényben süssem, vagy ha egyben, hogyan válasszam el a csípőset a nem csípőstől. Mivel a szögletes tál méretben pont megfelelt a teljes adaghoz, egy edény mellett döntöttem, és úgy oldottam meg a kettéválasztást, hogy középen függőlegesen keresztbe is raktam méretre tört tésztalapokat, és az egyik oldalára került az erős, a másikra a sima töltelék. Emiatt látjátok a kép bal oldalán jelölésként a csípős paprikát. És amire utólag jöttem rá, hogy reszelt sajt is mehetett volna bele/rá, de majd legközelebb!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Jöhet!! :-)

Apanya

:-)

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.