r
Nosalty Logó

Mexikói hús ahogy Naama készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mexikói hús ahogy Naama készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 797 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3188 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 797 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.5 g

Zsír

  • Összesen
    207.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1288.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 3188 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéstarja szeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, teszünk rá borsot. Kézzel rányomjuk, flekken port érdemes rá rakni, úgy finomabb szerintem.
  2. Apró darabokra vágunk egy szeletet, 4 db-ba. Kizsírozzuk a tepsit, aljára rakjuk a befűszerezett húsokat, és teszünk közéjük kicsi zsírt.
  3. Rákarikázzuk a hagymát, teszünk rá gombát felszeletelve. A krumplit karikára vágjuk, és beborítjuk vele a húsokat, megsózzuk.
  4. Tetejére ráöntjük a mexikói zöldségkeveréket, paprikakrémet a mexikói közé teszünk, de csak kicsit. A tejfölt megsózzuk, borsot és paprikakrémet keverünk bele, és szétkenjük.
  5. A tejfölös dobozba vizet teszünk, és öntünk a tepsibe 1 dl vizet.
  6. Fóliával letakarjuk, és betesszük a sütőbe 200°C-on alsó-felső sütés, és 35-40 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és még sütjük 25-30 percig 170°C-on. Villával megszúrjuk, ha puha a krumpli, kész.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10276
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám felőli nagypapám készített ilyet karácsonyra, azóta ez az egyik kedvenc ételem, minden szülinapomra ezt megcsinálja nekem, és elkértem a receptet. A mostani szülinapomon már én készítettem, nagyon finom és laktató. El is fogyott gyorsan, és mondták is, túl keveset csináltam.:D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek