r
Nosalty Logó

Mexikói burgonyás bab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyihaj
Mexikói burgonyás bab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonyás babhoz

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 816 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonyás babhoz

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 1629 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonyás babhoz

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 164 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1378.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 816 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2757.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    958 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2978 micro
Összesen 1629 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

A burgonyás babhoz

A tetejére és a tálaláshoz

Elkészítés

A burgonyás babhoz

  1. A szalonnát falatokra vágjuk, zsírjára sütjük, majd kiszedjük.
  2. A hagymát karikára vágjuk (ha nem szeretnénk nagyon hagymásra, a szeleteket öblítsük át forró vízzel!) és a bacon visszamaradt zsírjában forgassuk át, pirítsuk meg és szedjük ki.
  3. Az újburgonyát a visszamaradt zsírban (amihez hozzáadjuk a szükséges olajat) süssük meg. Az eredeti recept nem írja, hogy elő kellene főzni a burgonyát, én szoktam, mert így nagyon hamar pirosra sül a krumpli.) Újburgonya híján mindenképp főzzük elő a krumplit, majd süssük pirosra.
  4. Ha a kész krumplit olajosnak találjuk, egy papírtörlővel bélelt tálba öntsük át a serpenyőből, majd vissza :)
  5. Adjuk a krumplihoz a vörösbabot és kukoricát (én a konzervet át szoktam vízzel öblíteni), a hagymát, forgassuk és pirítsuk össze.
  6. Igény szerint sózzuk, borsozzuk. (sót én csak a krumpli főzővizébe szoktam tenni, mert a sült bacon, sonka, sós!)
  7. Szedjük tálba, szórjuk meg édesnemes pirospaprikával, aki szereti az erőset, chilivel. A tetejére szórjuk rá a pirított bacont.
  8. Melegen tálaljuk és fogyasszuk. Tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 667
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 82646
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Ajánló

Gyorsan valami finomat és tartalmasat! - féle :) Ha vacsorára fogyasztjuk és már nem vezetünk, akkor egy pohár jó bor kellemes kiegészítője!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2002-es Tina húsvéti különszámában jelent meg a recept, idén sikerült felfedeznem :-D Azóta többször készítettem, a férjemmel nagyon szeretjük! Tartalmas és gyors vacsora. Ízlés szerint variálhatjuk a fűszerezését, ill. bacon mellett nagyon finom a szárított sonka is hozzá (szintén 3-4 vékony szeletnyi). A tetejére a petrezselyemzöld mellett tehetünk apróra vágott metélőhagymát is, esetleg reszelt sajttal is megszórhatjuk. A tejföl elsőre furcsának tűnik mellé, de finom vele! Persze pasiknak, vagy gyerekeknek lehet ketchupot is kínálni mellé. Zöldsalátával is kiegészíthető - igen sokoldalú étel!

Hozzávalók

A burgonyás babhoz

A tetejére és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek