r
Nosalty Logó

Mese almás zsossi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mese almás zsossi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 807 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 4834 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 189 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 807 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    171.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3602.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1391.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1317 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 4834 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteta margarinnal elmorzsoljuk. (Amargarinnak mindenképpen szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen tudjunk vele dolgozni.)
  2. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, jó alaposan összegyúrjuk, és pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, addig jöhet a töltelék.Én kb. 1- 1,5 kg almából szoktam csinálni, mert ezzel nem spórolunk.
  4. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, ízlés szerint cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük.
  5. Kétfelé szedjük a tésztát, majd kikent, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik felét. Ezt villával megszurkáljuk, és darált dióval vagy zsemlemorzsával meghintjük, hogy felszívja az alma levét, és ne ázzon el atészta.
  6. Megtöltjük a kifacsart reszelt almával, majd ráborítjuk a tészta másik felét, amit szintén megszurkálunk villával.
  7. Sütés után porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 59
  • 7 napos nézettség: 322
  • Össznézettség: 145568
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Ajánló

Egy pohár jó hideg tejjel nagyon finom. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám bevált receptje, gyerekkoromban rengetegszer elkészítette a Család nagy örömére.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek