r
Nosalty Logó

Mennyei brownie - Brownie 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mennyei brownie - Brownie 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 572 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2286 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 407 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 572 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1605.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 2286 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 407 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokit és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, amíg homogén masszát nem kapunk.
  2. A tűzről (edényről) levéve hozzákeverjük a cukrot, tojást, diót, majd legvégül a lisztet (kanalanként adagolva).
  3. Egy kb. 20 cm átmérőjű formát kikenünk vajjal, lisztezzük, és a kapott masszát beleöntjük (én ehelyett általában viaszos sütőpapírt használok, ami azért is isteni, mert nem kell utána -annyit- mosogatni :).
  4. Hideg sütőbe téve, 230 C-ra kapcsolva, kb. 15-20 percig sütjük (gázsütő 5-6-os fokozat) - akkor jó ha a kérge már ropogós, de a belül még majdhogynem ragadós (tűpróba!).
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 83
  • 7 napos nézettség: 831
  • Össznézettség: 325389
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A legtöbb gasztroblogger oldalon elég bonyolult brownie-receptekkel találkoztam eddig, és a minap leltem rá a Nők Lapja Cafe oldalán erre az egyszerű kis csodára :). Belelkesedtem rajta, a végeredményt pedig a képen láthatjátok.

Hozzászólások (23)

Törölt felhasználó

Hogy sikerült egy viszonylag kis átmér?j? kerek formából ilyen nagy szögletes formákat vágni és, ha ilyen formára vágod akkor a középs? daraboknak mi adja a kérgét?

Törölt felhasználó

szia! egyszer?en leszabtam a kerek formát négyszöglet?re, és azt tovább daraboltam 4-be (persze a levágott részek t?ntek el a leghamarabb :) )! a "középs? daraboknak" nincs kérgük, de nem is nagyon éreztük a hiányát ;)

Törölt felhasználó

Kedves Supersand! Elkészítettem a receptedet. Egyb?l dupla adaggal. A négy gyerek az utolsó morzsáig eltüntette az egészet. Ezekkel a jelz?kkel emlegették: "ez mennyei! ez nagyon finom! kérek még! van még????" Köszönöm szépen ezt az egyszer?, de nagyszer? receptet. Viki

Törölt felhasználó

Mennyi diót raktatok bele?

Törölt felhasználó

Légkeveréses sütési módban kell 230 fokon sütni? Mivel nem volt odaírva a mód, csak 210 fokon sütöttem légkeverésesen, de nekem 25 perc sütés után se lett kérge. :(

P.

Hideg süt?be tetted be?

Törölt felhasználó

Igen, hideg süt?be tettem.

Timcsi84

Isteni jó lett, csak nemrég kezdtem f?z?cskézni, eddig mindent a nosaltyról csináltam, és minden nagyon jó lett. Ez a brownie a top 3-ban benne van :D Kérges lett, de belül puha maradt.

Törölt felhasználó

Ez tényleg egy mennyei brownei rcepet!:)Köszönöööm:)eddig kipróbáltam már sok nehezebben elkészíthet? brownei receptet,de mégis eddig ez volt a legjobb,legfinomabb és milyen gyorsan elkészíthet?.A párom hihetetlenül oda van érte már 2szer csináltam neki és mindet befalta:)Nemsokára hazajön áprilisban és megígértette velem,hogy itthon brownieval várom:)

ingi

Most készítettem el ! Tényleg mennyei !!! Egyszer?, könny? tuti recept, köszönet érte !

Katalin

Ma, életemben el?ször megsütöttem ezt a bownit. Légkeveréses villanysüt?ben 230 fok, az a biztos leégés :) Mármint a süti részér?l! Hamar levettem 200 fokra aztán 180-ra, mert éreztem az illatokat, és szerettem volna bel?le enni is :) 15 perc alatt így is majdnem fekete lett a teteje. Szóval túlsült! Minden süt? más, persze. Az enyém süt mint az állat :) Csak okulásként írtam a többieknek, egyébként nagyon finom a süti! Köszi a receptet!!!!!

Sóskaramell

köszi a meger?sítést, én is így gondoltam: 230 fok az sütinek nagyon sok, még kenyérnél, egyben sült húsnál is csak rövid ideig tartom ezt a h?t.

Thea71

MOst h?lt ki és isteni lett! Mindent úgy csináltam, ahogy a receptben le van írva, csakdió helyett mazsolát tettem bele és egy kis rumot. Gázsüt?ben 6-os fokozaton sütöttem 15-20 percig, kív?l picit roppanos, belül puha, omlós, szinte krémes lett. Hálás köszönet a receptért, tényleg nagyon könny? volt megcsinálni!

Törölt felhasználó

Most készítettem el?ször brownie-t. Mivel elég édesszájúak vagyunk, egyb?l dupla adaggal kezdtem. :-) Hát ez valami eszméletlen finom!! :-) Köszönöm!

Erwin

Én is elkészítettem... 48 óra alatt 3 adagot :) Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Életemben ma készítettem el?ször brownie-t e recept szerint, és nagyon finom lett! Még a férjem is megevett jó pár kockát, pedig ? nem is szereti annyira a csokis dolgokat... ;) Köszi!

Törölt felhasználó

Egész tojások kellenek bele? Külön kell felverni a fehérjét, vagy összekeverni a sárgájával és azt a cukorral? Elnézést az amat?r kérdésért!

Törölt felhasználó

40%-os csokival is jó?

Törölt felhasználó

b?ven. én ét tortabevonóval szoktam

Sóskaramell

nem

csergeberge

Ez a brownie egyszer?en isteni! A múlt héten négyszer sütöttem, és mind a négyszer pillanatok alatt elfogyott. A férjem nem igazán rajong a csokis dolgokért, de azt mondta, hogy erre ? is bármikor vev? :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek