r
Nosalty Logó

Melegszendvics löncshússal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Swampy
Melegszendvics löncshússal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 759 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3034 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1510 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 759 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6039.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1383 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    2987 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 3034 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szeletelt kenyeret tepsire vagy sütőlemezre rakjuk. Ezután kibontjuk a löncshúst, villával öszetörjük, meghámozzuk, és lereszeljük az almát.
  2. A löncshúst összekeverjük a tojással, reszelt almával, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Egyformán rákenjük a kenyérszeletekre.
  3. A hagymát megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk, és befedjük vele a kenyereket.
  4. A reszelt sajtot elkeverjük a tejföllel, és végül ezt halmozzuk a kenyerekre. Aranybarnára sütjük előmelegített sütőben, de vigyázzunk, nehogy megégjen a sajt!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11177
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 21.

Ajánló

Mi a feléből csináltuk meg (26 dkg húsból), ez két kis doboznak felel meg. Hagymát nem raktunk rá, mert párom nem szereti. De ez az adag is 4 elég nagy szelet kenyeret terített be. Tippem szerint az eredeti recept akár 6-8 szeletre is elég, attól függően milyen vastagon kenjük meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor a bodzaszörpöt csináltuk, párom elkezdte nézegetni az újságot, amiben a recept volt. És ezt találta. Mivel szereti a löncshúst, rögtön mondta, hogy csináljuk meg egyszer. Ennek most jött el az ideje. Az újság mellesleg legalább 1000 éves :). Egy nagyon régi Magyar Konyhában van benne, de sajnos nem tudtam kinyomozni, hogy mikori és melyik szám, mert mióta az eszemet tudom, nincs meg az előlapja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek