r
Nosalty Logó

Meggyes-vaníliakrémes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Meggyes-vaníliakrémes pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A meggyes töltelékhez

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Összesen 869 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A meggyes töltelékhez

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Összesen 5197 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A meggyes töltelékhez

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Összesen 255 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 869 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    271.3 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3835 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.2 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2284 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2590 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 5197 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A meggyes töltelékhez

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, szükség esetén adunk hozzá citromlevet a tészta összeállításánál. Folpackba tesszük hűteni, míg a töltelékeket elkészítjük.
  2. A meggyes töltelék készítése: a magozott meggyet a cukorral, pár darabka szegfűszeggel, 1/2 dl vízzel felforraljuk.
  3. A szegfűszeget kidobjuk belőle.
  4. A puncspudingport az 1 dl vízben elkeverjük, és meggyhez öntjük, besűrítjük. Kihűtjük, és botmixerrel pürésítjük.
  5. A vaníliakrém hozzávalóit felfőzzük.
  6. Mivel piteformám nincs, így 29 cm-es gyümölcstorta formában sütöttem, melyet vajjal kikentem. A 2/3 tésztát kinyújtjuk, és a formába helyezzük, a leeső részt és a megmaradt tésztát kb. 3 mm-re kinyújtjuk.
  7. Ebből a tésztából csepp alakokat vágunk ki, és a kés fokával készítjük el a levél erezetét. Ha van levélforma kiszúrónk, könnyebb a dolgunk!
  8. A formába tett tésztát 180 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük.
  9. Ekkor kivesszük a sütőből, rákenjük a meggyes réteget, rá a vaníliás krémet, majd befedjük a kis levelekkel.
  10. A megmaradt tésztából hosszú rudat sodrunk, és a formát körben bevonjuk. A felvert tojással minden darabot egyenként lekenünk, a szélét is.
  11. 180 fokos sütőben ismét kb. 15 percig sütjük, amíg szép színe lesz a leveleknek.
  12. A megsült, kihűlt süteményt keményre vert tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2384
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Bármilyen más bogyós gyümölcsből is elkészíthetjük. A Nők Lapja konyhából, süteményes könyvből készítettem. Finom nagyon!

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A meggyes töltelékhez

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek