r
Nosalty Logó

Meggyes-túrós linzertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-túrós linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1603 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6400 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 269 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334.2 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 1603 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9336.8 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1695 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    3263 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    880.5 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 6400 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.7 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha szeretnénk hozzá mazsolát, beáztatjuk a rumba.
  2. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, majd fél óráig pihentetjük. (Hűtőben)
  3. Közben a meggyet lecsöpögtetjük.
  4. A túrót összekeverjük a tojások sárgájávalal, a cukrokkal, a citrom levével, a lereszelt héjával, s aki szereti a rumba áztatott mazsolával. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, s ezt is óvatosan a túrókrémhez keverjük.
  5. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, megkenjük a lekvárral, feltekerjük és visszatesszük a hűtőbe.
  6. A kapcsos tortaformánkat kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, s a a következő cipót kerekre nyújtva, beletesszük. Megszórjuk a meggyel. Rakhatunk a meggy alá kis zsemlemorzsát. Rárakjuk a maradék, szintén kerekre nyújtott linzertésztát, majd erre rakjuk a túrótölteléket.
  7. Elővesszük a lekvárral töltött tésztarudat, szeletekre vágjuk, s kirakjuk vele a tortánk tetejét.
  8. Forró sütőbe tesszük, majd kis idő múlva takarékra állítjuk, és kb. 1,5 órát sütjük még a tortát.
  9. Ha megsült, kicsit hűtjük, levesszük a tortakarikát, tálra csúsztatjuk, vaníliás- vagy porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 95 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6979
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Variáció linzertortára a jól összeszokott meggyes-túrós párossal, hisz itt a meggyszezon.

Hozzászólások

Kolonicsné Horváth Zsuzsa

Úgy látom,hogy az 5. lépésnél rúdba tekerve kell eltenni . Így lesz csiga forma .Nagyon mutatós és biztos finom. Kipróbálom. Köszönöm : Zsuzsa

Törölt felhasználó

A Vidék Ízében is volt hasonló recept, csak ott más gyümivel talán....finom....

Törölt felhasználó

Javítottam 5. pont! :)))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek