r
Nosalty Logó

Meggyes-pudingos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-pudingos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A meggyes réteghez

A pudinghoz

Összesen 581 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A meggyes réteghez

A pudinghoz

Összesen 2912 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A meggyes réteghez

A pudinghoz

Összesen 171 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 581 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2467.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    872 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 2912 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes réteghez

A pudinghoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a lisztet és a cukrot kimérjük. A tojásfehérjét a sóval habosra verjük. Hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet beleöntjük.
  2. A masszát előkészített kerek formába öntjük. Sütőben megsütjük.
  3. Meggyes részhez: az 1 ü. meggybefőtt levét a pudingporral, cukorral sűrűre főzzük (ha kevés lenne a lé, kicsit vízzel fel lehet higítani). Mikor elkészült, annyi meggyet tegyünk bele, amennyit kívánunk.
  4. Miután a piskótánk kihűlt, vágjuk ketté, és ezzel a meggyes pudinggal öntsük le. Kissé folyós lesz, ezért picit óvatosan kell bánni vele! (A piskóta tetejére én szokásos módon elkészített pudingot tettem. Visszaraktam a tortát a formába, és úgy öntöttem rá a pudingot, és addig tartottam így, míg meg nem dermedt, ki nem hűlt!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12212
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olvastam egy receptet, miszerint a pudingba kellett volna tennem margarint is, de megmondom őszintén, hogy nekem nélküle sokkal jobban ízlik mindegyik pudingos süti. Így most sem tettem bele, mégis nagyon finom lett!!

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes réteghez

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek