r
Nosalty Logó

Meggyes pite Margó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes pite Margó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 743 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4463 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 269 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 743 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    214.6 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.6 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5939 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 4463 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük.
  2. Miután a tészta megdermedt, a 2/3-át egy lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk és kibélelünk vele egy piteformát (a fenti sütemény egy sima tortaformában készült, ilyenkor a forma oldalára is simítsünk egy kevéske tésztát). Előmelegített sütőben 200 °C-on elősütjük 8-10 perc alatt.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket, a hozzávalókat összekeverjük és a sütőből kivett, még meleg tésztaaljra igazítjuk, egyenletes vastagságban.
  4. A maradék fagyos tésztát almareszelővel a tetejére reszeljük, ezután ismét a sütőbe tesszük és 20 perc alatt készre sütjük (ha éppen van otthon egy marék dió, akkor azt durvára vágva a tetejére szórjuk, de enélkül is kiváló a végeredmény:)))
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 44830
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor az első, igazi nagyszemű meggy megjelenik a piac asztalain, akkor ez a pite a "szezon" nyitó meggyes süti nálunk! :))) Gőzölgő vaníliás illat lengi be a konyhát miközben sül, omlós, édes, és a tetején lévő morzsa miatt ropogós is egyben! Vállalkozóbb szelleműek egy gombóc vanília fagyival is társíthatják! :D

Hozzászólások

Törölt felhasználó

megsütöttem nemrég...és gyönyör? lett és nagyon finom..:) köszi!

Törölt felhasználó

Jeny, én köszönöm és nagyon örülök neki, remélem bekerül a családi kedvencek közé!:)))

Éva-Anyóca

Mesés és guszta, el szeretném készíteni, remélem, sikert aratok vele! Szép nyári vasárnap délutánt! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Nálunk bekerült a favoritok közé..... egyszer?, és Isteni az íze!!! :))) Szép estét kívánok! Margó

pussycat

Ezt a jo megoldast en is szoktam alkalmazni az ilyen linzertesztaknal mivel egyebkent a felso lapot eleg bajos olyan nagyra kinyujtani. Altalaban szana-szejjel szokott nekem szakadni. Lehet, hogy csak nekem, de en is igy talaltam a legkonnyebbnek. Az alsot azt konnyu, mivel csak belesimitjuk a tepsibe vagy a formaba. Egyszeru es finom. Jo sutogetest mindenkinek. Veronika

Törölt felhasználó

Köszönjük..... szép napot, szép nyarat kívánok! :)))

Törölt felhasználó

Nekem sajnos egyáltalán nem sikerült. Se a tésztát nem lehetett gyúrni, se nyújtani , se reszelni, mivel morzsa maradt, nem állt össze, fagyasztás után se :-(. Linzer tészta tojás nélkül? Amikor sütés után kih?lt, szépen kiválogattam bel?le a meggyet és tettem bele tojást meg némi tejfölt, így már lehetett gyúrni. Talán így jó lesz. Vagy mert talán kevesebb meggyet tettem bele és több kekszdarát, a gyümölcs leve nem segített összeállítani a tésztát? Szerintetek mit rontottam el, ha a recept jó? Vagy nem hiányzik bel?le egy-két hozzávaló? :-(

Törölt felhasználó

Nagyon, nagyon sajnálom hogy nem sikerült...... kipróbált recepteket teszek fel, próbálom végig gondolni, hogy mi lehetett a hiba! A receptb?l nem hiányzik semmi, talán azt még beleírom, hogy finomliszttel (BL55) szoktam linzert sütni. Tojássárgája nélkül készülhet linzer, s?t tejföl nélkül is, én a lisztre gyanakszom ebben az esetben, tehettél volna bele egy-két kanál hideg vizet, hogy összeálljon, de többet semmiképpen. Lehet hogy félreérthet?en írtam le, de a fagyasztóba csak akkor teszem, ha szorít az id?, és nincs id? arra, hogy simán csak leh?ljön, a nyújtás el?tt. Az hogy kevesebb meggy került bele, nincs összefüggésben azzal, hogy a tésztád nem állt össze, a kekszmorzsa pedig a sütés közben keletkez? gyümölcslé felfogását szolgálja. Ha gondolod nézd meg ezen a linken, fázis fotókkal tettem fel, itt látható maga a tészta állaga is: http://www.desszert.eu/meggyes_pite_recept Remélem nem ment el a kedved az egészt?l, mert igazán finom kis pite ez! :) Szép napot kívánok! Margó

Szatyi

Segítség! Kb.30x45-ös tepsibe elég 1.5 adag vagy duplázzak?Köszönöm :-)

Törölt felhasználó

Szia! :) Én szívem szerint megdupláznám!!! Remélem még nem késtem le! Jó sütögetést! Üdv.: Margó

Törölt felhasználó

Ez tetszik kifogom probalni ha cseresznyehez jutok. Nallunk nincs meggy csak befott formaban az is jo? Ha jol lecsopogtetem? Vagy inkabb csak friss gyumolcs? De ez lessz az utolso magyar pie recept amivel probalkozok mert eddig egyik sem jott ossze. Meg az sem ami allitolag Amerikai akart lenni. Valahogy az itteni pite receptek mind sikerulnek a Magyar meg nem . : /

Törölt felhasználó

Huuuuu.... akkor nagyon drukkolok, hogy ez sikerüljön, de miért is ne sikerülne tökéletesre!!! :)))) Jó hozzá a bef?tt, úgy ahogyan írtad, le kell csepegtetni. Még egy "tanács", ha úgy látod, hogy a tészta nem akar rendesen összeállni, akkor tegyél hozzá egy két ev?kanál jeges vizet. Szorítok, hogy ne ez legyen az utolsó itthoni pite!!! :)))) Üdv.: Margó

dzsinus

Én ma sütöttem meg, az alja nem sült át teljesen, de ez a süt? miatt lehetett, mert h?légkeveréses. Nagyon fincsi, így is el fog fogyni, diót is tettem a tetejére, ami mégjobban feldobta az amúgy is harmónikus ízvilágot.

Törölt felhasználó

Sajnos nekem sem sikerült! A tésztából szerintem min. 1 tojás hiányzik, a tésztát alig lehetett kinyújtani, szétszakadt teljesen. Valamint a sütési id? is kevés szerintem, 10 perccel tovább sütöttem, mégis félig nyers maradt. Amúgy az íze finom, még kísérletezni fogok vele!

mkangel

Isteni lett :-) igaz kb 35 percig sütöttem 20 helyett, de ez a süt?n is múlik. Köszönöm, biztosan máskor is el fogom készíteni!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.