r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos virág

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Meggyes-mákos virág
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 686 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5486 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 291 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 686 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9526.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    4399 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1033 mg
  • Foszfor
    3271 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    875.6 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    868 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 5486 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 291 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A kétféle lisztet tálba szitáljuk, majd a többi hozzávalóval gyenge tésztát gyúrunk, amit meleg helyen kétszeresére kelesztünk.
  3. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A megkelt tésztát 5 cipóra osztjuk. 4 cipót egyesével egyforma nagyságú kör alakra nyújtunk, majd egyesével a tepsibe egymásra helyezve, felváltva megkenjük a töltelékkel (tészta-mák-tészta-lekvár-tészta-mák-tészta-lekvár). Az ötödik cipót picivel nagyobbra nyújtjuk, és az alsó 4 rétegre téve lehúzzuk körben a tészta aljára, hogy teljesen befedje az alsó tétegeket.
  4. Egy lisztbe mártott poharat a tészta közepére teszünk, majd szimmetrikusan 16 szeletre csíkozzuk fel a tésztát. Figyeljünk, hogy minden szeletet pontosan a pohár széléig vágjunk be!
  5. A csíkokat egyesével ugyanabba az irányba kétszer (esetleg háromszor) megcsavarjuk.
  6. Az elkészült tésztát 30-40 percet meleg helyen pihentetjük, majd megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.

A töltelékhez

  1. A darát mákot összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a reszelt citrom héját, majd a felforrósított 1 dl tejjel leforrázzuk, és alaposan elkeverjük.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 566
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 36233
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, puha kelt tészta... egy kicsit más formában. Egyszerű elkészíteni és a végeredmény magáért beszél. Manapság nagy tért hódítanak az interneten az efféle érdekes formában sült kelt tészták. Mikor megláttam tudtam, nekem is ki kell próbálnom! :) Mondhatni elsőre tökéletesre sikerült. A meggy-mák párosítás nagy sikert aratott a családban, de legközelebb kipróbálok más ízeket. Aki egy kis színt szeretne vinni a sütésbe, és szeretné látni a családja csodálkozó szemeit, mindenképp próbálja ki. :) A töltelék lehet dió, mák, kakaópor, lekvár, túró... egyféle vagy vegyesen. Szerintem szebb, ha kétféle töltelékkel van készítve, mert tekerés után szép csíkos lesz, hol egyik, hol másik töltelék tűnik elő.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek