r
Nosalty Logó

Meggyes-fehércsoki krémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ánizsliget
Meggyes-fehércsoki krémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 615 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3699 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 252 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 615 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    210 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5475 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1520 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.8 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    871 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2892 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1305 micro
Összesen 3699 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sütőporos-kakaós lisztet belekeverjük a sárgájába, majd a masszába óvatosan beleforgatjuk a fehérjét.
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformában előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Miután kész, kicsit nyitva hagyjuk a sütőajtót, így hagyjuk hűlni kicsit (így nem esik be a közepe).
  4. Miután kihűlt a kakaós piskóta, vékonyan levágjuk a tetejét és kb 1 cm-es peremet hagyva, kivájjuk a belsejét.
  5. A meggyet megszórjuk egy kis fahéjjal és reszelt citromhéjjal.
  6. A fehércsokit gőz fölött megolvasztjuk. A jól lehűtött tejszínt felverjük a habfixálóval és némi cukorral. Majd hozzákeverjük a vajkrémet és az olvasztott csokit. A zselatint elkészítjük, és ezt is hozzáadjuk a krémhez. (Én már nem adtam hozzá cukrot, de ez ízlés dolga.)
  7. A lecsöpögtetett meggyet belekeverjük a krémbe és betöltjük a kivájt piskótába.
  8. A piskótából kivájt részt apróra morzsoljuk és ráhalmozzuk a torta tetejére.
  9. Ezt megkoronázzuk egy kis reszelt fehércsokival, és az olvasztott fehércsokiból készített szívekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3885
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Ajánló

Bármilyen savanykásabb gyümölccsel elkészíthető, ami ellensúlyozza a fehércsoki túlzott édességét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ánizsliget 11 recept

Anyukám születésnapjára készítettem el nemrég, azóta apum követel magának egy egészet. Az alapötlet az volt, hogy fehércsokis legyen a torta. Hogy jól mutasson, a piskótát kakaósra csináltam. Mivel számomra a fehércsoki túl édes, valami savanykással akartam ellensúlyozni, így jött a képbe a meggy. (Az eredeti terv áfonya volt, de nem volt szimpatikus a fagyasztott.) Normál, 12 szeletes tortaformában készült, de nálunk ez általában egyszerre elfogy (4-5 fő). 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek